fbpx

100-річчя ЗУНР в області вшанують ремонтом площі перед облрадою і пам'ятником Левицькому в Тисмениці

Суспільство 11:15, 23.02, 2018

В області готуються до відзначення 100-річчя створення ЗУНР та 100-річчя Акту Злуки УНР та ЗУНР. З цієї нагоди з бюджету витратять майже 4 млн грн на реконструкцію площі перед облрадою і встановлення пам'ятника голові першого уряду ЗУНР Костю Левицькому в Тисмениці.

Депутатська комісія обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова підтримала проект рішення "Обласної програми відзначення в області 100-річчя створення ЗУНР та 100-річчя Акту Злуки УНР та ЗУНР на 2018-2019 роки". За два роки планується фінансування програми у розмірі 3,9 мільйона гривень.

Основними заходами програми є встановлення у Тисмениці пам’ятника Костю Левицьому та реконструкція площі перед Івано-Франківською ОДА.

Міський голова Тисмениці Степан Сворак повідомив, що макет пам’ятника уже розроблений та очікує на затвердження. Орієнтована вартість робіт – 1,9 мільйона гривень.

Планується, що 1 млн грн на спорудження пам’ятника виділять з обласного бюджету. 

Заступник голови обласної ради Василь Гладій сказав, що обласна рада бере на себе левову частку фінансування, але обов’язкова участь у співфінансуванні міського, районного бюджетів Тисмениці і громади. 

Також програмою передбачена реконструкція площі перед Івано-Франківською ОДА з врахуванням концепції Соборності України. 

На реконструкцію площі у програмі закладено 1 млн грн. 

За словами Василя Гладія, вже декілька архітекторів надали свої проекти реконструкції площі. Після ухвалення рішення обласна рада спільно з ОДА обиратимуть найкращий проект реконструкції.

"Закладена сума є умовною. Все буде залежати від обраного проекту", – сказав Гладій та додав, що потрібно вкластися в 1 мільйон гривень.

Комісія підтримала проект програми, остаточне рішення ухвалить обласна рада. 

Нагадаємо, Івано-Франківська обласна рада проголосила в Івано-Франківській області 2018 рік роком Західноукраїнської Народної Республіки.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: