fbpx

10 студентів ПНУ отримали стипендію 1000 доларів та побували на Економічному форумі в Польщі

Суспільство 20:16, 10.09, 2018

Ректор ПНУ Ігор Цепенда зі студентми взяли участь у XXVIII Економічному форумі в Криниці (Республіка Польща).

Днями у Криниці (Республіка Польща) відбувся XXVIII Економічний форум, його ще називають "Центральноєвропейським Давосом". В його роботі взяли участь ректор ПНУ імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, перший заступник голови Наглядової ради університету Ігор Олійник, партнер університету з відновлення Міжнародного наукового центру "Обсерваторія", начальник Управління ДСНС у області Володимир Чернецький та найкращі студенти університету.

Під час Форуму ректор університету Ігор Цепенда підписав з головою Програмної ради Економічного форуму в Криниці Зигмунтом Бердиховським додаток до Угоди про стипендіальний фонд для студентів Прикарпатського національного університету, який передбачає щорічну нагороду за найкращу магістерську роботу у розмірі 1000 доларів.

Варто зазначити, що цього року 10 найкращих студентів Прикарпатського університету в рамках цієї Угоди отримали стипендію у розмірі 1000 доларів і взяли участь у роботі Форуму як волонтери.

У рамках програми заходу відбулася панельна дискусія членів українсько-польського форуму партнерства при МЗС України і Польщі, присвячена проблемам і перспективам двосторонніх відносин, в якій взяв участь Ігор Цепенда.

Крім цього, він був учасником ще у двох панелях – "Стежками мудреців – "Колегіум Карпатікум", яка відбулася в рамках низки панелей циклу "Європа Карпат", що проходили на XXVIII Економічному форумі в Криниці під патронатом і за особистої участі Маршалка Сейму Республіки Польща Марека Кухцінського, та "Освіта. 4.0. – нові можливості для молодого покоління".

У виступі Ігор Цепенда повідомив, що під час розмови з паном Маршалком Сейму Мареком Кухцінським спланували провести конференцію "Європа Карпат" в наступному році на Буковелі. Традиційно під час цих зимових конференцій відбувається кубок Маршалка Сейму Республіки Польща для учасників цієї конференції. Тож виникла  ідея, щоб такий кубок провести для студентів університетів "Колегіуму Карпатікуму".

"Це надзвичайно важливий аргумент, тому що поряд з навчальним, науковим процесами ми знову ж таки повертаємося до того, що ми все робимо для нашої молоді, для студентства, для того, щоб вони йшли на декілька кроків вперед від нас. Щоб вони були об’єднані спільною ідеєю, а спільна ідея, яка сьогодні об’єднує наші університети, – це наші Карпати", – зауважив Ігор Цепенда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: