fbpx

11 мільйонів проти 400 тисяч: де і за скільки ремонтували цього року дороги на Прикарпатті. ДОКУМЕНТ

Суспільство 15:59, 10.07, 2018

На засіданні постійної депутатської комісії з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства Івано-Франківської обласної ради обговорили, як ремонтували дороги в районах області в першому півріччі 2018 р.

Звіт з використання коштів державної субвенції на ремонт доріг Прикарпаття надала Департаменту будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури ОДА Служба автомобільних доріг області.

На будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Івано-Франківщини станом на 1 липня САД отримала 117 млн грн. 

З них на поточний середній ремонт дороги Яблунів – Делятин витратили 29,9 млн грн. Додатково на цю дорогу за розпорядженням голови ОДА виділили ще 20 млн грн. Також Олег Гончарук пообіцяв "делятинським протестувальникам" знайти додаткових 40 млн грн на ремонт дороги Яблунів – Делятин до кінця року. 

Решта – майже 80 млн грн – була розподілена між районами області на поточний дрібний ямковий ремонт (більш як 55 млн грн) та експлуатаційне утримання доріг, поінформував начальник Департаменту Володимир Рачкевич.

Найбільше – 11 млн грн – перепало Верховинському району. На латання доріг Надвірнянщини, відповідно до звіту САД, пішло 10,5 млн грн. Косівський район отримав 5,1 млн, Коломийський – 4,5 млн грн. Ями на дорогах Калуського району поремонтували на 4,3 млн грн. В Долинському районі на ямковий ремонт виділили трохи більш як 800 тис. грн. Найменше отримали дороги Снятинщини – 437 тис. грн.

Розподіл коштів викликав запитання у депутатів обласної ради. Вони поцікавилися, за яким принципом і на які дороги були спрямовані гроші. Рачкевич пояснив, що Департамент ОДА лише перерахував САД кошти держсубвенції. "Вони використовували на тих напрямках, де вважали за потрібне",  поінформував він. 

Депутати вирішили вивчити документ і зробити висновки при розподілі коштів у другому півріччі цього року  адже з 1 липня дороги місцевого значення передані на баланс та утримання органів місцевої влади. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: