fbpx

17-річний франківець тікав містом від патрульних – в машині знайшли зброю та проблискові маячки. ФОТО

Суспільство 10:27, 16.12, 2018

На вулиці Галицькій минулої ночі патрульні затримали позашляховик Nissan Pathfinder, яким кермував неповнолітній франківець без документів.

У ніч на 16 грудня на вулиці Галицькій патрульні подали вимогу про зупинку водію "Nissan Pathfinder" – номерний знак автомобіля закріпили не там, де він має бути. Після увімкнення проблискових маячків та спеціального звукового сигналу на службовому автомобілі порушник різко збільшив швидкість.

На перехресті вулиць Галицька – Довга втікач проїхав на заборонений сигнал світлофора, відтак повідомили патрульні, вони стали його переслідувати.

На вулиці Шпитальній погоня закінчилась – "Nissan Pathfinder" заблокували. Як з’ясували поліцейські, 17-річний водій не мав права керувати, бо посвідчення водія він ще не отримував.

Під час поверхневої перевірки в автомобілі поліцейські виявили проблискові маячки та предмет, схожий на зброю.

На місце виїхала слідчо-оперативна група.

У салоні ще сиділи двоє 21-річних пасажирів. Вони постійно підбурювали неповнолітнього водія не виконувати законні вимоги поліцейських. І згодом порушник піддався – під час оформлення адмінматеріалів спробував утекти.

Також патрульні з'ясували, що затриманий автомобіль проходив за поліцейським орієнтуванням. Недавно вони отримали повідомлення, що в Івано-Франківську позашляхловик темного кольору незаконно використовує проблискові маячки синього та червоного кольорів. Автомобілем з орієнтування і виявився "Nissan Pathfinder".

На водія патрульні склали протоколи за ч. 2 ст. 126 КУпАП (керування ТЗ особою, яка не має такого права), 122-2 КУпАП (невиконання вимоги про зупинку) і ст. 122-5 КУпАП (порушення вимог щодо встановлення і використання спеціальних світлових пристроїв). Всі матеріали передадуть до суду, триває перевірка.

За інформацією КУРСу,  пасажири, які підбурювали водія не виконувати вимоги поліцейських, були працівниками КП "Муніципальна варта". Неповнолітній водій теж мав посвідчення охоронця громадського порядку.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: