fbpx

18 грудня у семи ОТГ Прикарпаття пройдуть вибори

Політика 17:12, 10.10, 2016

Івано-Франківська область входить до десяти областей України, у яких цього року вдалося об’єднати значну кількість ОТГ.

З ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України та Офісу реформ в облдержадміністрації відбулася прес-конференція щодо проведення виборів у семи об’єднаних територіальних громадах, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 

За словами керівника апарату ОДА Валерія Крецула, цьогоріч перші об’єднані територіальні громади Прикарпаття продемонстрували, що проведення реформи децентралізації дає можливість створити фінансово спроможні громади, які мають ресурси для відновлення інфраструктури, забезпечення умов для розвитку і функціонування своїх територій.

"Завдяки державній підтримці – а це 21,9 млн грн, які три ОТГ Івано-Франківщини отримали цього року, у громадах реалізовується близько 40 інфраструктурних проектів,  зазначив управлінець. – Тож можемо стверджувати, що, впроваджуючи реформу децентралізації, ми йдемо правильним шляхом".

На переконання координатора Офісу реформ Руслана Панасюка, саме завдяки злагодженій та конструктивній роботі усіх гілок влади і громад впродовж року вдалося досягти значних результатів у процесі добровільного об’єднання територіальних громад. Це, своєю чергою, сприяло створенню ще семи ОТГ, в яких 18 грудня відбудуться вибори. Зокрема, у виборчому процесі братимуть участь Витвицька ОТГ, Матеївецька ОТГ, П’ядицька ОТГ, Нижньовербівська ОТГ, Більшівцівська ОТГ, Космацька ОТГ і Тлумацька ОТГ.

Загалом же, з першого січня наступного року в Україні 368 об’єднаних територіальних громад працюватимуть у нових фінансових умовах.

Наголошувалося, що опісля об’єднання громади збільшать свої власні фінансові надходження у 2,2 рази. Окрім цього, їм буде надана ще й інфраструктурна субвенція.   

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: