fbpx

24 грудня на зупинках у Франківську почнуть з’являтися таблички із новим графіком руху маршруток

Суспільство 10:26, 22.12, 2015

З 1 січня 2016 року в Івано-Франківську повністю зміниться мережа руху громадського транспорту. Нові маршрути допоможуть розвантажити центр міста від заторів.

Про це розповів сьогодні на оперативній нараді в МВК директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак.

Загалом в місті планується 8 тролейбусних маршрутів (замість 10), які обслуговуватимуть 40 тролейбусів. За зразком європейських країн, саме перші 20 номерів маршрутів відведуть тролейбусам, однак 12 ліній ще в розробці та з'являтимуться із розвитком транспортної мережі міста. Нумерацію тролейбусних маршрутів планується зберегти, оскільки мешканці до неї вже звикли. Скасується 5 маршрут тролейбуса, а 6 і 8 маршрути об'єднаються.

З 1 січня 5 маршрутів по місту обслуговуватимуть 37 великогабаритних автобусів. Перевізники закупили вже 25 таких машин, а ще 12 зобов'язалися придбати протягом 2016 року. Якщо вони цього не зроблять, договір з ними буде розірваний і проводитиметься новий конкурс. Зокрема, ці автобуси сполучатимуть великі мікрорайони міста (22, 27, 28, 38, 40).

У місті залишаються малі автобуси. Якщо раніше було 47 маршрутів, на які виїжджали 263 транспортні одиниці, то тепер залишиться 23 маршрути, на яких їздитимуть 170 малих автобусів.

"Те, що, на перший погляд, скорочується кількість автобусів, загальна пасажиромісткість буде навіть більшою, ніж та, яка на сьогодні існує", – запевнив Смушак.

Він також додав, що розроблені маршрути у мікрорайони, куди громадський транспорт майже не їздив раніше, наприклад Максимовича – Сагайдачного – Хмельницького, Деповська – Киселевської – Йосипа Сліпого, Кармелюка – Ленкавського. А по Набережній маршрути запустять в обидва напрямки. Нові маршрути сполучатимуть різні мікрорайони в обхід центру міста і вулиці Дністровської зокрема, де зазвичай утворюються великі затори.

Михайло Смушак наголошує, що графіки руху автобусів розроблені чітко, щоб вони не перетиналися і рівномірно охоплювали всі мікрорайони міста. Нові стандартизовані інформаційні табло будуть розміщені на всіх зупинках міста поверх старих. Їх комунальники почнуть розклеювати вже 24 грудня.

З новим графіком руху та маршрутами можна також ознайомитись в мережі Інтернет на сайті EasyWay.

"Ми розуміємо, що з 1 січня буде величезна кількість скарг. Всі будуть не розуміти, казати, що все погано. Але насправді все добре. Якщо би ми залишили ту мережу, яка є, ми би мали той хаос, який ми маємо на сьогоднішній день. А ця мережа значною мірою впорядкує рух громадського транспорту і підніме на якісно інший рівень",  пояснив Смушак.

Міський голова Руслан Марцінків дав доручення максимально поширити інформацію про зміну маршрутів – у поліклініках, соціальних службах, донести інформацію до батьківських комітетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: