fbpx

П'ять метрів молитви: прикарпатські майстри створили найбільшу вервицю в Україні. ФОТО

Суспільство 15:05, 02.06, 2019

Прикарпатські майстри – 47-річний столяр Дмитро Фаринович та 37-річний дизайнер Володимир Сандалович – створили найбільшу дерев’яну вервицю в Україні.

Вага релігійного атрибуту – 70 кілограмів, про це розповіла франківська журналістка Анна-Сабіна Ружицька.

"Вервиця – це нитка або шнурок із нанизаними на ній кульками. Коли людина бере в руки одну кульку, то каже одну молитву, – розповідає Дмитро Фаринович, який виконав основну частину роботи. – Цю вервицю я вирішив зробити на прославу Божу і для нашої християнської організації Спілка християнського відродження.

Ми часто проводимо екуменічні молебні за Україну, наших воїнів, мир і спокій в державі, християнські виступи, концерти. І велика вервиця додатково привертає увагу людей. Зазвичай несуть її 8-10 осіб".

Жодних ескізів чоловіки не малювали, але чітко уявляли, якою має бути вервиця.

Хрест та медальйон найбільшої в Україні вервиці зроблені із горіхових, а зернята  – із грушевих дощок. Дошки зібрав та 2,5 роки сушив Дмитро Фаринович.

Згодом чоловік повіз дошки до знайомих у село Дора, та виточив 59 кульок-"зернят", з них 5 діаметром 15 сантиметрів і 54-діаметром 10 сантиметрів. Знизу вервиці – хрест заввишки 80 і завширшки 50 сантиметрів із вирізьбленим розп’яттям.

Є і медальйон діаметром 25 сантиметрів у формі серця. На ньому з одного боку вирізьблений образ Христа, а на іншому – Богородиці.

Усі частини вервиці з’єднані міцним білим шнурком. Завдовжки вервиця 5 м, діаметр – 2,5 м.

Учасники Спілки християнського відродження хочуть звернутися до Книги рекордів України та зареєструвати перший християнський рекорд.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: