fbpx

"25 років тому ми отримали незалежність лише формально, зараз ми повинні вибороти свою волю", – Дерев’янко

Суспільство 15:41, 24.08, 2016

25 років назад ми отримали незалежність тільки формально і лише зараз, коли на нас чатує ворог зі сходу, ми розуміємо справжню ціну цієї незалежності. Необхідно об’єднати зусилля, створити сильні громади щоб нарешті вибороти свою свободу та волю.

З такими словами народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко звернувся до надвірнянців під час відзначення 25-ї річниці незалежності України. У Надвірній державне свято відзначили на святковій сесії міської та районної рад та урочистостями на центральній площі міста.

Дерев’янко зазначив, що незалежність, яку ми здобули 25 років тому, стала можливою завдяки нашим прадідам та дідам на фронтах Першої та Другої світових воєн, полях національно-визвольних змагань, в радянських таборах.

"Для Прикарпаття незалежність стала справжнім святом, адже тут у нас чи не в кожній хаті є свої учасники визвольних змагань. В кожній другій родині хтось був репресований, хтось страчений. Усе наше Прикарпаття вкрите хрестами. Січовим стрільцям, воякам УПА. А зараз це хрести, під якими покояться воїни, які віддали своє життя  відстоюючи незалежність".

25 років тому ми отримали синьо-жовтий прапор, гімн, ми навіть отримали міжнародні угоди, і багато хто думав, що рядки в цих угодах і є незалежністю.

"Ці угоди виявились лише папірцями. Лише зараз ми зрозуміли, що коли український прапор лежить на клаптику землі чи то на Майдані, чи то в зоні АТО, там панує український дух, там є свобода і воля. Тільки зараз ми по-справжньому зрозуміли значення тих слів, які щоразу співаєм у гімні, зрозуміли, що в першу чергу  це обіцянка собі, рідним, своїй землі",  наголосив нардеп.

Але і сьогодні на нас чатує одвічний ворог зі Сходу. Ми відчули це спочатку на Майдані, в Криму, а потім під час українсько-російської війни.

Вже минуло 25 років, за які ми багато чого пережили, коли встигли вирости цілі покоління українців, для яких бути вільним – їхній природній стан.

Дерев’янко наголосив, що ми все ще маємо зробити величезну кількість роботи для того, щоб змінити систему, яка залишились ще від радянських часів і сьогодні створює великий дискомфорт для кожного українця. "Зараз дуже важливо, щоб вся наша влада, рухаючись до європейських цінностей, не тільки виголошувала гасла, які хочуть чути українці, а і робила так".

Тим не менш, ми повинні усвідомити, що не тільки від Президента чи Верховної Ради залежить наше майбутнє і наша незалежність.

"В першу чергу це залежить від нашої громади, незалежність  це сильна громада, яка має бути спроможною, мати достатньо коштів та самостійно ними розпоряджатись",  наголосив Дерев’янко.

Юрій Дерев’янко переконаний, що зараз, як ніколи, необхідно об’єднатись, щоб спільними зусиллями побороти ворога зі Сходу та нарешті вибороти свою свободу та волю.

Народний депутат привітав земляків з таким цінним та величним для всіх українців святом та подякував усім, хто прагне перемоги і робить все можливе для кращого майбутнього України. "Вклоняюсь всім Героям Майдану, хлопцям, які захищають нас на сході країни, вклоняюся всім українцям, всім вам, які своєю щоденною працею наближують нашу перемогу!"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: