fbpx

27 березня в Білоберізькій громаді відбудуться перші місцеві вибори

Політика 11:14, 16.03, 2016

У березні-квітні перші місцеві вибори призначено у 13 об'єднаних територіальних громадах в різних областях України. Таким чином процес добровільного об’єднання завершать ще близько 50 місцевих рад.

Про це сказав Перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Він нагадав, що за поданням державних обласних адміністрацій Центральна виборча комісія призначила на 27 березня та 24 квітня 2016 року перші вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 13 об’єднаних територіальних громадах різних регіонів.
"Проведення перших виборів – обрання місцевих голів громад та депутатів – завершить процес створення згаданих об’єднаних громад – вони перейдуть на прямі відносини з державним бюджетом, отримають додаткові ресурси та повноваження, сформують власні виконавчі органи і зможуть нарешті почати активно розвивати свої території. Важливо, що після цих виборів перша об’єднана громада з’явиться на Харківщині, і в Україні не залишиться області, де не було б створено жодної об’єднаної громади",  сказав В’ячеслав Негода.

Як раніше зазначав Віце-прем’єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, об’єднані територіальні громади отримують прямі бюджетні відносини з Державним казначейством і залишають у себе 60% ПДФО та інші податки, що створює більше фінансових можливостей для розвитку.

Нагадаємо, 25 жовтня 2015 року перші місцеві вибори пройшли у 159 об’єднаних територіальних громадах (загалом об’єдналися близько 800 місцевих рад). Зараз вони самостійно формують свої бюджети, готують програми розвитку своїх територій та інвестиційні проекти.

Довідка

27 березня 2016 року перші вибори призначено у десяти об’єднаних територіальних громадах (ОТГ):

  1. Шацькій селищній ОТГ Волинської області;
  2. Мирівській сільській ОТГ Дніпропетровської області;
  3. Корнинській селищній ОТГ Житомирської області;
  4. Білоберізькій сільській ОТГ Івано-Франківської області;
  5. Новоукраїнській міській ОТГ Кіровоградської області;
  6. Ходорівській міській ОТГ Львівської області;
  7. Новоаврамівській сільській ОТГ Полтавської області;
  8. Артемівській селищній ОТГ Полтавської області;
  9. Радивилівській міській ОТГ Рівненської області;
  10. Старосалтівській селищній ОТГ Харківської області.

24 квітня 2016 року перші вибори призначено у трьох об’єднаних територіальних громадах:

  1. Пісківській селищній ОТГ Київської області,
  2. Привільненській сільській ОТГ Рівненської області
  3. Крупецькій сільській ОТГ Рівненської області.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: