fbpx

28 команд змагалися у перших пригодницьких перегонах IF-Race 2017

Спорт 18:30, 16.07, 2017

Учора у Вовчинецьких горах під Івано-Франківськом відбулися захопливі пригодницькі перегони IF-Race 2017.

Змагання такого типу проходили в Івано-Франківську вперше, проте організатори наголосили, що захід може стати щорічним, пише 0342

Пригодницькі перегони відбувалися у двох заліках – пішки та велосипедами. Участь у змаганнях взяли 28 команд. Учасники були родом не лише з Івано-Франківська, а й з багатьох інших міст України, зокрема із Херсона.

Команди складалися із 2 осіб. Контрольний час гонки – 9 годин. Запланована відстань – до 60 км у класі ТРЕК та до 100 км у класі ВЕЛО. Технічних етапів – 6. Спеціальних етапів – 4. Спортивного орієнтування – 2.

Гонка включала в себе прохід визначеної дистанції з мапою, компасом та навігатором. При цьому, проходячи карту, учасники натрапляли на різного роду завдання, орієнтовані на знання з техніки туризму.

Зокрема, була наявна локація навісної переправи через яр. На цьому етапі учасників судили працівники ДСНС, які забезпечували технічну сторону переправи та дотримання техніки безпеки.

Крім технічних етапів, були й спеціальні етапи, наприклад: етап зі стрільби, першої медичної допомоги, пошуку прихованих КП, етап у печерах тощо.

Організатори ставили за мету побудувати перегони таким чином, щоб всі пригодницькі етапи встиг пройти за контрольний час і новачок з мінімальним досвідом та відсутністю спорядження, але водночас вся дистанція перегонів та самі етапи були цікаві і досвідченішим спортсменам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: