fbpx

300 тисяч українців вже скористалися безвізом, 61 особа отримала відмову

Суспільство 20:20, 19.10, 2017

За чотири місяці безвізового режиму новими можливостями побачити світ скористалися близько 300 тисяч українців.

Про це повідомив сьогодні, 19 жовтня, в ефірі Радіо Свобода помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

Він зазначив, що за чотири місяці з моменту впровадження безвізу лише за біометричними паспортами до ЄС з’їздили майже 295 тисяч українців. У той час як 61 громадянин отримав відмову. Причинами цього стало перевищення термінів перебування в ЄС під час попередніх поїздок та відсутність документів, що підтверджують мету та умови перебування. Отже, паспорт не є єдиним пропуском до Європи.

"Порадив би дві речі: по-перше, детально вивчити всі необхідні документи, які потрібні для візиту до іноземної держави, по-друге, ознайомитися з правилами поведінки в цій державі, не порушувати закон, і, якщо громадяни збираються їхати з дітьми, не забувати, що неповнолітнім громадянам України також потрібно мати біометричний паспорт", – сказав Слободян.

Також він додав, що з початком осені до Євросоюзу стало їздити на 30%-40% менше громадян, ніж улітку.

Водночас науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко повідомив, що жодна країна не заявляла про те, що українці з появою безвізу стали нелегально залишатися за кордоном.

"Побоювання того, що помітно зросте кількість людей, які намагаються скористатись безвізом, аби нелегально емігрувати, не справджується. Окрім того, не справдилося також передбачення стосовно того, що після безвізового режиму на кордонах стануть набагато більше перевіряти людей не в консульствах, а безпосередньо при перетині кордону. Дані свідчать про те, що характер контролю навіть спростився," – сказав він.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: