fbpx

31 липня в Івано-Франківську проведуть другий мистецький аукціон на підтримку армії

Суспільство 17:12, 28.07, 2014

Перший благодійний аукціон творів образотворчого мистецтва художників Прикарпаття на підтримку української армії відбувся 24 липня 2014 року у виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України.

На аукціон, що пройшов 24 липня, виставили 59 робіт, а долучились як вже відомі не лише на Прикарпатті, а й далеко за його межами художники, так і новачки. Стартова ціна кожного лота була 1000 грн, а крок – 200 грн. За деякі картини минулого разу тривала запекла боротьба, сума доходила до 5600 грн за роботу. Загалом зібрали суму 49 400 грн. Усі кошти передали на потреби 5-го батальйону.

"Художники вирішили не залишатись осторонь ситуації, яка склалась у нашій державі. Розуміємо, в який час ми живемо, і усвідомлюємо, що в країні, дійсно, триває війна. Тому зі щирим серцем віддаємо свої твори і маємо надію, що люди зі щирим серцем прореагують на наш аукціон. Тут кожен може знайти для себе те, що йому близьке", – зазначив голова правління Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України Микола Якимечко під час проведення першого аукціону.

Не усі картини вдалось продати з першого разу, адже не всі потенційні покупці з’явилися. Зокрема, співорганізатор аукціону Тетяна Терсенова-Заводовська зазначає, що у рядах покупців хотілось би бачити більше чиновників, але вони чомусь не прийшли. Серед відвідувачів були присутні місцеві підприємці та пересічні громадяни, які виявили бажання підтримати армію, прикарпатських художників, і, крім того, ще й отримати чудові картини.

А тепер до аукціону долучилось ще більше митців, які запропонували свої роботи. Умови аукціону не змінилися. Аукціон розпочнеться о 15 год. 31 липня у виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: