fbpx

36 дітей з Прикарпаття поїхали на відпочинок у "Молоду гвардію"

Суспільство 11:50, 08.09, 2016

Нещодавно 36 дітей з Прикарпаття поїхали на відпочинок до УДЦ "Молода гвардія". Осінньо-зимовий оздоровчий сезон 2016 року в Українському дитячому центрі відкриває ІХ тематична зміна під назвою "Нове покоління", яка триватиме із 5 по 25 вересня.

У рамках зміни буде реалізовано сюжетно-рольову гру "Супермаркет цінних якостей" та пройдуть всеукраїнські фінали змагань загонів юних інспекторів руху (ЮІР) та гри команд Клубу веселих і найкмітливіших юних інспекторів руху (КВН – ЮІР), інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Проведення сюжетно-рольової гри "Супермаркет цінних якостей", яка об’єднує в собі всі заходи зміни відповідно до їх тематики та спрямування, дозволить створити необхідні умови для реалізації особистісного потенціалу дітей та розвитку і формування у них соціально значимих якостей. Гра триватиме протягом зміни і буде реалізуватися поетапно.
На першому етапі гри під назвою "Гартуємо здоров’я" діти залучаться до організації, проведення та участі у заходах, направлених на пропаганду здорового способу життя: уроки здоров’я, фотокрос "Топ 10 корисних звичок", турнір із шахів на трьох (дипломатичні шахи), створення енциклопедії корисних порад "Здоровий спосіб життя у традиціях українського народу".

Під час другого етапу гри, "Цінуємо мистецтво", ключовими заходами будуть наступні: інтерактивний кінолекторій "Прекрасне навколо нас", станційна гра "Мистецтво бути вихованим", конкурс коміксів "Мистецькі канікули", воркшоп "Мистецька карта України", ток-шоу "Від культури особистості до культури нації".

Актуалізація природоохоронної діяльності та формування небайдужого ставлення до природи відбудеться під час заходів третього етапу гри  "Бережемо природу", серед яких квест-гра "15 способів збереження озонового шару", природоохоронна акція "Безпечна планета", пісенно-ігрова програма "Шепіт природи", цикл екологічних ігор, конкурс дитячих проектів "ЕКОлогічно" тощо.

Під час четвертого етапу гри "Турбуємося про Батьківщину" діти візьмуть участь у ярмарку розваг "Як у нас на Україні", інформаційних годинах "Обрядова Україна", танцювально-пізнавальній програмі "Вечорниці".

Також у рамках цього етапу відбудеться святкування Всесвітнього дня Миру. Програма дня включатиме конкурс флешмобів "Врятуймо разом Мир!", виставку дитячих малюнків "Коли посміхається дитина", святкову церемонію "Потрібен мир – тобі й мені, і всім на світі дітям!" тощо. Такі заходи сприятимуть розвитку інтересу дітей до вивчення історичного минулого, традиційного колориту рідної країни та формуванню небайдужого ставлення до участі у розбудові  майбутнього Батьківщини.

Завершенням гри "Супермаркет цінних якостей" буде етап "Будуємо майбутнє", під час якого діти зможуть побачити результати діяльності, оцінити свої можливості та відмітити власні досягнення. Етап включає заходи: виставка дитячих робіт "Талановиті в усьому", акції "Знаю свої права" (за результатами  роботи кіноклубу Docudays.UA "ПозиціЯ"), музей живих експонатів "Я – ЛІДЕР", рефлексійне заняття "Книга відгуків та пропозицій", ділова гра "Супермаркет цінних якостей у майбутньому".

Початок вересня – продовження літа, а це означає, що, крім змістовних заходів та активного дозвілля, на дітей чекають нові знайомства, яскраві емоції, ласкаве сонце і таке привітне та ще тепле Чорне море.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: