fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • У поліції розповіли про розслідування у справі франківця, якого звинувачують у зґвалтуванні і доведенні до самогубства власної доньки

У поліції розповіли про розслідування у справі франківця, якого звинувачують у зґвалтуванні і доведенні до самогубства власної доньки

Суспільство 12:03, 11.01, 2017

36-річний франківець, якого обвинувачують у статевих стосунках з неповнолітньою донькою та доведенні її до суїциду, може потрапити до в'язниці на 7-10 років.

Про рослідування цього резонансного випадку розповіли на брифінгу в Головному управлінні Національної поліції в Івано-Франківській області.

Як писав КУРС, 17-річну знайшли повішеною 18 серпня у промисловій зоні Івано-Франківська

Т.в.о. заступника начальника – начальник СУ ГУНП в області Ігор Максимів розповів, що на тілі дівчинки поліція виявила тілесні ушкодження – порізані зап’ястя. У кишені її одягу знайшли дві посмертні записки, у яких вона обвинувачувала свого батька, який змушував її до статевих зносин.

"У ній йшлося про те, що в неї не було дитинства. У той час, коли друзі гралися з ляльками, вона мусила задовольняти статеві бажання батька. В іншій записці вона дякувала тітці, яка єдина їй вірила", – зазначив Максимів.

Слідство встановило, що батько застосовував психологічне та фізичне насильство. Він не дозволяв їй зустрічатися з хлопцями і погрожував здати її в психіатричний заклад.

4 січня цього року Івано-Франківський міський суд визначив міру запобіжного заходу місцевому мешканцю 1980 року народження, якого підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 155 ККУ (статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, вчинені батьком, які потягли тяжкі наслідки) та ч. 3 ст. 120 ККУ (доведення особи до самогубства, що є наслідком жорстокого з нею поводження, шантажу, примусу до протиправних дій або систематичного приниження її людської гідності, яке було вчинене щодо неповнолітнього).

До цього часу тривало досудове слідство у межах кримінального провадження. Наразі проводиться ряд експертиз.

Начальник сектору ювенальної превенції УПД ГУНП в області Алла Бойчук розповіла, що поки дівчину розшукували, поспілкувалися і з адміністрацією навчального закладу. Друзі характеризували її як позитивну. Її навчанням цікавився лише батько, а часті пропуски занять пояснював тим, що донька дивиться за молодшими братами і сестрами, оскільки вона з багатодітної сім’ї. 

Дівчина була найстаршою з шести дітей. У поліції зазначають, що підстав підозрювати батька у статевих зносинах з іншими дітьми немає.

На момент затримання чоловік не працював. Раніше продавав у магазині мобільні телефони. Сім’я жила за рахунок коштів, які виділялися на утримання дітей.

Психологи, які працюють у навчальному закладі, не підозрювали в неї суїцидальні настрої. 

Про свою ситуацію дівчина намагалася розповісти своїм подругам, однак вони це зрозуміли лише після того, як сталася біда.

Мама, бабуся і рідна тітка заперечували проблеми у стосунках доньки з батьком. Хоча згодом стало відомо, що тітка знала про них.

Якщо вину підозрюваного доведуть у суді, йому загрожуватиме покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: