fbpx

3 грудня на Буковелі стартує лижний сезон

Спорт 14:49, 01.12, 2014

Туристичний комплекс "Буковель" завершує підготовку до старту гірськолижного сезону. Вже 3 грудня будуть відкриті траси: 1С, 2А, В, 5А, 5В, D. Кожен день по мірі готовності будуть відкриватись інші траси та витяги.

Попри те, що на Прикарпатті ще не сніжило, завдяки високотехнологічності на Буковелі снігу вистачає.

Одне з найбільших штучних озер у Європі, що збудоване на "Буковелі" забезпечило запас джерельної води, яку використовують для створення снігу.

Наразі у розпорядженні снігонапилювальних систем – 600 тисяч кубометрів води, якої у морозне повітря викидають три з половиною тисячі на годину. З цього об'єму за допомогою морозного повітря й насосних компресорних станцій отримують вдвічі більше снігу. Так званий "штучний" сніг від справжнього, запевняють на курорті, нічим не відрізняється, адже утворюється з джерельної води під дією морозу.

"Температура повітря зараз ідеальна для створення снігу, вона дозволила нам на повну потужність використовувати наші снігонапилювальні системи.  Вже в середу буде відкрито частину трас, але ми й далі будемо напилювати схили, щоб запустити усі траси курорту та забезпечити відмінну якість трас. Кожна траса, аби її відкрити, напилюється мінімум на 40 сантиметрів товщини снігу. Далі – люди катаються, і траса ще піднімається", – розповів  Андрій Резнік, менеджер із будівництва снігонапилювальних систем ТК "Буковель".

До нового сезону на курорті готувались ретельно.

"На гостей чекає ряд новинок. Зокрема, збільшили територію катань  зараз вона складає 57 кілометрів трас. В першу чергу ми звертали увагу на розширення трас для початківців, адже з кожним роком їх приїжджає все більше і більше. Також відбулось оновлення спорядження в пунктах прокату. Традиційно ми маємо в пріоритеті питання безпеки на схилах. В нас є і лижний патруль на схилах, і система відеоспостереження та попередження травматизму. Наш комплекс заходів дає один з найвищих паказників безпеки серед подібних курортів", – наголошує Володимир Юзюк, представник туристичного комплексу "Буковель". 

З початком сезону відкриють нові ресторани, а прокати отримають нове спорядження.

3 грудня запустять підйомники, а 6 грудня усіх запрошують на офіційне відкриття сезону з розвагами, конкурсами та призами. Організатори закликають розпочати катання з національною атрибутикою, тож уже в суботу на схилах Буковелю очікують любителів зимових видів спорту з синьо-жовтою національною символікою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: