fbpx

Франківські студенти створюють лабораторію робототехніки і пропонують 3D-принтери в кожен дім

Суспільство 18:43, 13.11, 2017

Студенти Прикарпатського університету, автори проекту «Лабораторія робототехніки та програмного забезпечення "FreakSpace", задекларували амбітну мету – зробити так, щоби 3-D принтер був у кожному домі. Щоби її втілити, молоді науковці шукають інвестора.

Проект представили на сьогоднішньому конкурсі від наукового парку "Прикарпатський університет". КУРС писав, що серед 9 проектів, які подали на конкурс науковці ПНУ та інших вишів і коледжів, запропонували корисну жуйку для профілактики пародонтозу.

Студенти ПНУ, які вже кілька років займаються робототехнікою і започаткували у виші крафт-клуб для школярів, представили на конкурсі проект зі створення "Лабораторії робототехніки та програмного забезпечення "FreakSpace".

Така лабораторія потрібна, на їхню думку, як простір для навчання і втілення ідей студентської громади всього міста. "Щоби студенти технічних спеціальностей різних навчальних закладів могли реалізувати свій потенціал та отримати можливість практикувати", – пояснили представники команди.

І продемонстрували свої можливості – павука-робота і модель 3-D принтера.

Принтер готовий до серійного виробництва. Порівняно з китайськими аналогами, стверджують розробники, вдосконалений – має алюмінієву раму і змінну головку, що дозволяє створювати більш "тонкі" моделі та робити різьбу.

Вартість принтера – 5,5 тис. грн. Розробка може бути цікавою для підприємців, впевнені розробники, особливо для власників малого і середнього бізнесу. Але молоді люди "горять" іншою ідеєю – щоби 3-D принтер був у кожному домі. Вони готові вдосконалити свою розробку і додати до домашнього комплексу ще й 3-D сканер – щоби і дорослі, і діти опановували нові технології і розвивалися. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: