fbpx

400 тисяч за 4 мільйони: у Коломиї судитимуть податківця, що взяв хабара за фіктивне відшкодування ПДВ

Суспільство 14:17, 26.09, 2018

У Коломийському міськрайонному суді розглянуть справу про отримання хабара посадовцем ДФС за підробку результатів перевірки одного з підприємств задля незаконного вішкодування ПДВ.

На розгляд до Коломийського міськрайонного суду з прокуратури Чернівецької області надійшов обвинувальний акт про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди) ККУ. Сьогодні відбулось підготовче судове засідання по даному кримінальному проваженню.  

Обвинувачений – житель села Старі Кути Косівського району Івано-Франківської області, 1975 року народження, пише Галичина.

Працюючи на посаді начальника Сокирянської податкової інспекції ГУ ДФС у Чернівецькій області, будучи службовою особою у період квітня – вересня 2017 року, перебуваючи на території Чернівецької та Івано-Франківської областей, діючи умисно, обвинувачений погодився на пропозицію неправомірної вигоди та одержав для себе від представника ТзОВ 200 000 гривень за підписання позитивного висновку перевірки підприємства про наявність підстав для бюджетного відшкодування, а також за вирішення питання та забезпечення здійснення бюджетного відшкодування ПДВ у сумі 4 309 559 гривень.

Вказані дії органи досудового розслідування кваліфікували як "одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третіх осіб будь-якої дії з використанням службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище". 

Кримінальне провадження у вказаній справі розглядає суддя  Потятинник. Справу призначено до судового розгляду по суті. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: