fbpx

45 першокласників отримали портфелики від франківського Карітасу. ФОТО

Суспільство 12:38, 29.08, 2018

Франківський Карітас вручив перші портфелики 45 першокласникам. А 10 учнів 2-11 класів, діти загиблих воїнів АТО, отримали сертифікати на придбання канцтоварів на суму 400 гривень.

Портфелики укомплектовані усім необхідним шкільним приладдям. Вартість одного портфелика – близько 900 гривень, загальна сума наданої допомоги становить 40 500 гривень.

Допомогу вручили дітям-сиротам, дітям з малозабезпечених та багатодітних сімей, дітям учасників АТО та загиблих воїнів, дітям внутрішньо переміщених осіб.

Портфелі освятили. Вручав їх дітям запрошений гість з Канади – отець Браян.

На врученні директор франківського Карітасу отець Володимир Чорній розповів, що благодійна акція вже стала традиційною.

"Ми вже 15-й рік стараємось допомогти дітям, які опинились в складних життєвих ситуаціях. Спершу ми допомагали дітям з нашого міста. Потім з'явились діти переселенців, діти загиблих в АТО. Ми хочемо показати їм, що вони не залишились без допомоги,  зазначив Володимир Чорній.  Кількість портфеликів і допомоги залежить від поступлення коштів і меценатів".

Він додав, що люди, які потребують допомоги, самі звертаються до Карітасу та подають документи. А в благодійному фонді вже перевіряють, чи справді сім'я потребує допомоги. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: