fbpx

6 франківських кандидатів у нардепи відкрили виборчі фонди. Анушкевичус офіційно витратив найбільше

Політика 15:12, 23.05, 2014

Звіт по моніторингу виборчих фондів івано-франківських кандидатів у народні депутати презентували активісти Руху ЧЕСНО.

Звіт про використання коштів з виборчого фонду подали 6 з 13 кандидатів на виборах до Верховної Ради по м. Івано-Франківську.

Станом на 16 травня найбільше витратив зі свого фонду чинний міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, на свою кампанію кандидат витратив 133 тис. 490 грн.

Значно менше витратили конкуренти Віктора Андрюсовича, які також відкрили свої виборчі фонди.

Так, депутат міської ради Володимир Чорноус не витратив на кампанію жодної копійки, сплатив тільки заставу 11,4 тисяч гривень, а його виборчий фонд склав 100 грн. Максим Кицюк витратив приблизно 9 тис грн, Дмитро Романюк – 10,6 тис грн.

У ЧЕСНО зазначають, що причин того, що не всі кандидати зголосилися розкрити свої виборчі кошти, є декілька, — пише Фіртка.

"Немає розуміння зі сторони кандидатів, що це важливо. Також частина кандидатів не хоче висвітлювати, хто саме спонсорує виборчу кампанію, бо це може вплинути на її результат. І ще — у нас немає традиції таких звітів", — наголосив Тарас Случик.

До 1 червня кандидати мають надати ЧЕСНО остаточний звіт по цій виборчій кампанії, і вже після цього активісти проведуть кінцевий аналіз.

Варто відзначити, що звіти про витрати на передвиборну кампанію не подали Василь Попович та Олександр Шевченко, які активно використовували усі види політичної реклами.

Нагадаємо, учора про зняття з виборчих перегонів повідомили двоє кандидатів до Верховної Ради по 83-му округу: Руслан Коцаба, заявивши про завершення журналістського експерименту, та Дмитро Романюк, котрий попросив Тимошенко взяти з нього приклад і знятися з президентських виборів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: