fbpx

4 горнятка кави на день не нашкодять здоров'ю, – учені

Здоров'я 07:22, 27.04, 2017

Науковці Міжнародного інституту наук про життя США (International Life Sciences Institute) довели, що 4 випиті горнята кави на день не є ризикованими для здоров'я людини.

Учені інституту проаналізували близько 750 наявних досліджень про вплив кофеїну на організм людини, йдеться на The Independent.

Аналіз показав, що споживання 400 мг кофеїну, еквівалентних 4 чашкам кави, – безпечне для дорослих доти, поки вони не перевищують цю норму.

Крім того, американські дослідники вважають, що вагітним жінкам можна пити до 300 мл кави, не переймаючись за своє здоров'я, а діти можуть споживати до 2,5 мг кофеїну на день.

Науковці розглядали, як кофеїн впливає на здоров'я людини – її кістки, серцево-судинну систему, мозок та репродуктивну систему.

Щоб проаналізувати ефекти кавових напоїв, фахівці розглянули дослідження, опубліковані у 2001-2015 роках.

"Це дозволило нам підтвердити свої спостереження дійсними дослідницькими даними та закласти основу для майбутніх досліджень безпечності кофеїну", – розповів співавтор розробки доктор Ерік Хентджес.

Разом із тим, науковці наголошують, що дуже важливо контролювати кількість випитої кави, а також зважати на якість напою та міру кофеїну, який людина отримує не тільки із кави, а й із чаю, чорного шоколаду, енергетичних напоїв, медикаментів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: