fbpx

4 мільйони "зверху": департамент охорони здоров'я ОДА закупив медобладнання за завищеними цінами

Здоров'я 10:33, 17.03, 2017

Прокуратурою Івано-Франківської області під час здійснення представницьких повноважень встановлено, що службові особи департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації при проведенні у 2015 році державних закупівель, усупереч вимогам законодавства, закупили медичне обладнання за завищеними цінами.

Прокуратура Івано-Франківської області викрила зловживання при закупівлі за бюджетні кошти медобладнання вартістю понад 4 млн грн.

Так, службовці, зловживаючи своїм становищем, діючи умисно в інтересах приватних юридичних осіб, за відсутності поданих кваліфікаційних критеріїв об’єкту закупки та невідповідності пропозицій конкурсних торгів умовам поданої документації, допустили останніх до участі у тендері та визнали їх переможцями.

Таким чином, за завищеними цінами закуплено рентгенохірургічну агіографічну систему, хірургічний мікроскоп та шейверну систему для ринохірургії.

Крім цього, службовці безпідставно перерахували кошти за послугу з монтажу обладнання, яке й досі не змонтовано.

Внаслідок таких протиправних дій державним інтересам спричинено збитки на більш ніж 4 млн грн.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, інформує прес-служба обласної прокуратури. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: