fbpx

5 тисяч за ідеї: у Франківську стартував конкурс, який осучаснить озеро біля 21 школи

Політика 09:19, 01.06, 2017

Створити комфортне місце для відпочинку у Франківську – таку мету ставлять перед собою активісти щодо порятунку озера біля 21 школи. Зовсім невелика за розмірами водойма з часом перетворилась на калабаню, непридатну для відпочинку.

З ініціативи депутата міської ради від партії "Самопоміч" Петра Гречанюка у Франківську розпочався конкурс на найкращий проект благоустрою території озера біля 21 школи, йдеться у прес-релізі партії "Самопоміч".

До конкурсу запрошують архітекторів, дизайнерів та проектантів незалежно від кваліфікаційного рівня. У проекті потрібно врахувати планування благоустрою прибережної території озера, облаштування окремих майданчиків для відпочинку та дозвілля дітей та дорослих, розташування та вигляд "якірного" об’єкту, можливі варіанти використання окремих частин території.

Роботи прийматимуть до 1 липня 2017 року. Для реєстрації у конкурсі потрібно особисто занести проектну пропозиції в офіс партії "Самопоміч": вул. Грушевського, 22А та надіслати на електронну адресу konkursozero21@ukr.net. До заявки потрібно написати вік автора проекту, вид зайнятості, контактні дані (адреса, телефон). За наявності можна додати портфоліо виконаних робіт.

Проекти оцінюватимуть професійні архітектори Івано-Франківської обласної організації Національної спілки архітекторів України.

Автор проекту-переможця отримає грошову премію у розмірі 3 тис. грн. Грошова премію за друге місце у конкурсі – 2 тис. грн.

"Ми почали роботу з порятунку озера ще рік тому, – розповідає депутат міської ради від партії "Самопоміч" Петро Гречанюк. – Люди попросили врятувати водойму, яка швидко висихає і пропадає".

У 2016 році активісти організували толоку та громадські слухання.

"Хочемо не тільки врятувати водойму, а й створити комфортні умови – щоб на озері могла відпочивати мама з візочком, була стоянка для велосипедів. Можливо, там навіть зможуть купатися люди, коли озеро почистять", – каже Петро Гречанюк.

За словами керівника міської організації партії "Самопоміч" Олександра Кулика, такий конкурс дозволить створити громадський простір навколо озера, надати йому соціальної складової.

"Спільними кроками можемо зробити з озера цікавий об’єкт. Це буде прикладом, що не все потрібно забудовувати, а можна відновлювати місця для відпочинку. "Самопоміч" врятує це озеро, щоб воно було функціональне і зручне для всіх людей", – каже Олександр Кулик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: