fbpx

60 днів – і до суду: 9 тисячам абонентів Івано-Франківського водоканалу треба зголоситися підписати угоду

Суспільство 13:45, 26.11, 2018

В КП "Івано-Франківськводоекотехпром" пояснили, чому звернулися до франківців з вимогою укласти угоди про водопостачання та водовідведення.

Минулого тижня на сторінці КП "Івано-Франківськ водоекотехпром" у Фейсбук розмістили повідомлення, щоб абоненти водоканалу звернулися на підприємство і уклали договори про водопостачання і водовідведення. До такого кроку спонукали результати перевірки, повідомив директор водоканалу Роман Кімачук. 
"Перевіркою виявлено, що у нас не укладені угоди з усіма споживачами. Станом на 1 листопада у нас не укладено 9 тисяч угод – 8270 угод з власниками квартир та близько 756 з особняками", – повідомив він.
Відсутність угоди не означає, що послуга не надається, зазначив Кімачук. За його словами, на підприємстві вирішили використати усі інформаційні ресурси, щоб запросити абонентів укласти угоди.
 
Для власників квартир надруковані відповідні повідомлення. "Проблемно з власниками квартир. Часто у квартирах ніхто не живе", – додав директор КП.
 
Мешканцям квартир уже почали розносити повідомлення у двері. Запрошують людей прийти на підприємство і укласти угоду. Або взяти зразок договору у контролера і заповнити його та віддати контролеру.
 
Власникам будинків відправлять рекомендовані листи з двома примірникам договорів. Вони мають іх підписати і один відправити назад на підприємство поштою. Або привезти. Або також передати контролеру.
 
Власникам особняків дають 60 днів, щоб укласти угоди. Оскільки власників квартир набагато більше, то для них термін укладання угод буде збільшений до 4-5 місяців.
"Коли спливе цей термін, будемо розглядати можливість подавати до суду, щоб він зобов’язав абонента укласти угоду. Маємо досвід, що часто відсутність договору призводить до того, що люди не платять за послугу. Тому особам, які будуть ухилятися від укладання угоди, з часом будуть відключені наші послуги", – наголосив Кімачук. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: