fbpx

65 юних калушан провели "Канікули з Богом"

Суспільство 17:29, 11.07, 2015

Ці канікули для 65 юних калушан запам’ятаються назавжди. Адже розпочинати день з Літургії, отримати Тайну Сповіді та відвідати монастир у свої п’ять чи більше років – це направду побувати у Божих долонях.

Цими Божими долоньками став літній дитячий християнський відпочинковий табір "Веселі канікули з Богом", який з року в рік проводиться на парафії Святого Архистратига Михаїла м. Калуша. Цьогоріч табір проходив з 22 червня по 2 липня у школі для глухих діток, що в Підгірках, інформує Радіо Шанс.

Благословили маленьку Христову армію гарно провести час на славу Божу отець-декан Михаїл Бігун. Опікунами табору були отці Олександр Марків та Любомир Гаєцький, ангелом-охоронцем для діток стала сестра Маркела Венгер, ЧСВВ, катехит парафії Святого Архистратига Михаїла, яка має неабиякий досвід у проведенні подібних таборів.

За словами Наталії Федоришин, катехита Калуського деканату при церкві Різдва Пресвятої Богородиці ж/м Загір’я, табір мав тематичне забарвлення. Адже 2015-ий рік Божий в Україні є роком Андрея Шептицького, 150-ті роковини з дня народження якого відзначатимемо 29 липня. "Митрополит та його життя" – ось тема табору. Кожен день був присвячений цій темі, як і "Великі ігри" та катехиза дня. День завершували молитвою, яку написав Митрополит, співали пісні, а їх вивчили аж 18.

"Учасники табору були у трьох вікових групах по 20-22 осіб. У перший день діти дали назву своїй маленькій спільноті: наймолодші – віком 5-8 років – були "Ангелята", середня група – "Шукачі", а 5-7-класники назвали себе "Праведна путь". Далі створили малюнок-плакат про себе, девіз, пісню. Як весело минали дні! До обіду – катехиза, далі спортивні ігри зі справжнім тренером Андрієм Тимківим, якого направила служба у справах спорту та молоді (кер. Михало Клим). По обіді мали гуртки за інтересами: гра на гітарі, паперопластика, ізонитка та інші, – розповіла Наталія Федоришин. – Найцікавіший день – відвідування монастиря у с. Погоня з батьками. Там день почали з Хресної Дороги у намірі за мир в Україні, за захисників, їх повернення, далі взяли участь у Літургії, а на завершення усіх присутніх окропив свяченою водою настоятель монастиря отців-василіан отець-ігумен Никодим Гуралюк. Він дав і гарну науку про чемність. Найсмачніший чай – у монастирі, яким нас пригостили отець Іван та братики. Про все це розповіли своїм батькам на день завершення табору. Батьки побачили концерт, малюнки та листи про табір".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: