fbpx

71% іванофранківців пишаються своїм містом. ІНФОГРАФІКА

Суспільство 12:32, 05.04, 2016

Центр IRI провів на замовлення Канади опитування, аби визначити, мешканці яких міст України найбільше пишаються своєю малою батьківщиною.

За даними опитування, найбільше своїм містом пишаються львів’яни (73%), вінничани (72%), одесити (72%), харків’яни (71%), іванофранківці (71%) й тернополяни (70%). Найменше – жителі Маріуполя (33%), Хмельницького (35%), Кіровограда (35%) і Херсона (39%). 63% киян також задоволені своїм містом, передає Радіо 24.

Перебратися деінде хочуть мешканці Сєвєродонецька, Кіровограда і Черкас, а от переїхати за кордон  жителі Тернополя, Ужгорода, Запоріжжя та Сум. 67% іванофранківців хочуть залишитися у рідному місті, 1% бажає переїхати в інше місто, а за кордон поїхати готові 21% мешканців міста.

1

Також під час опитування соціологи розпитали жителів 24 найбільших міст України, чи влаштовує їх робота громадського транспорту, рівень шкіл і дитсадків, ремонт доріг і тротуарів тощо.

Так, дороги у своєму місті зацінили лише вінничани, причому відмінними їх вважають 9% мешканців цього міста. В Івано-Франківську лише 1% містян вважає дороги відмінними, 11%  добрими, 35%  середніми, 38%  поганими та 14%  жахливими.

2

Найкраще транспортна інфраструктура розвинута у Хмельницькому. Принаймні так вважають 14% місцевих. Лише 1% іванофранківців вважають транспортну інфраструктуру відмінною, 20%  доброю, 41%  середньою, 25%  поганою та 11%  жахливою.

3

Щодо паркінгів в Івано-Франківську думки місцевих мешканців розділилися майже порівну: 29% вважають ситуацію з паркінгами середньою, 29%  поганою і 24% жахливою. При цьому Франківськ вважають добре забезпеченим паркінгами лише 10%.

4

Відмінним надання медичних послуг в Івано-Франківську не вважає ніхто, а добрим  лише 11%. 29% франківців переконані, що медичне обслуговування надається на середньому рівнні, 39% вважають його поганим, а 17%  жахливим.

5

Не оминули увагою і роботу місцевої влади. Як показують результати опитування, найбільше своїм мером задоволені у Харкові, Львові та Тернополі.

Щодо іванофранківців, то 5% повністю підтримують мера, 45%  частково підтримують, 20%  у чомусь не підтримують, 8% є противниками усього, що робить мер, а 22% не можуть визначитись, чи задоволені вони роботою міського голови.

6

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: