fbpx

78 постанов на добу: франківська патрульна поліція підбила підсумки місячника безпеки руху

Суспільство 12:38, 13.09, 2016

Заступник начальника управління патрульної поліції Івано-Франківська Олег Сердюк відзвітував про результати місячника безпеки руху в Івано-Франківську.

Як повідомив Олег Сердюк, протягом місяця патрульні провели 3312 перевірок, склали 1833 постанов про порушення. В середньому це 78 постанов щодоби. Патрульні визначили 24 найбільш аварійні точки в Івано-Франківську. Одна з них – кільце на Надрічній, яку й обрали для спілкування з журналістами. На цих точках постійно працюють екіпажі патрульних.

Протягом місяця 105 водіїв затримано в нетверезому стані.

Ситуація з ДТП в Івано-Франківську залишається напруженою: кількість аварій від початку року зросла. Однак протягом місяця в місті не сталося жодної аварії зі смертельними наслідками, що патрульні вважають результатом своєї роботи.

Серед причин ДТП – збільшення порушень правил маневрування, проїзду перехресть, переходу в недозволеному місці, водіння у нетверезому стані.

Загалом кількість тяжких ДТП зменшилася. 12 наїздів на пішоходів трапилися через погане освітлення доріг – патрульні порушують це питання перед міською владою, каже Сердюк.

В управлінні анонсують осіннє відпрацювання міста на відповідність дорожніх знаків і розмітки. Також обстежать переходи і перехрестя на предмет безпеки для пішоходів.

За місяць франківські патрульні також провели два виїзних відпрацювання – у Калуші і Коломиї.

"Там жахлива ситуація, безкарність. Працювали кілька днів, але результати вражають  масові порушення ПДР і нетверезі за кермом",  каже Сердюк.

З профілактичною і просвітницькою метою патрульні працюють з дітьми – стартувала програма про безпеку руху і ПДР у школах. Вже відбулося 30 зустрічей та занять. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: