fbpx

7 табу у поєднанні їжі та вина: розповідає Alcomag

Стиль життя 19:24, 14.06, 2018

Питання поєднання їжі і вина дуже тонке та індивідуальне. Фахівці вже давно прийшли до висновку, що універсальних рецептів немає і завжди потрібно враховувати багато факторів. Проте існують відверто погані поєднання, виправити які не можна нічим. Про них наші експерти і розкажуть.

Якісне вино не обов’язково має спустошувати ваш гаманець. Головне, знати, де його купувати. В інтернет-магазині Алкомаг вигідні ціни на червоне вино і чудова колекція напоїв з найкращих виноробних регіонів. Яких продуктів слід уникати, аби не зіпсувати собі смак доброго вина?

 

Артишоки

В артишоках міститься речовина під назвою цинарин, через яку вино може отримати металевий присмак, а також залишити в роті неприємну нудотну солодкавість. Навіть такі насичені танінові вина, як Каберне Совіньон, втратять від артишоків свою пікантність.

 

Спаржа

У спаржі є інша речовина – мераптан, сірчисте з’єднання з неприємним запахом. Подаючи спаржу, ви просто вб’єте навіть найкраще вино, відчуття буде, немов воно вже зіпсувалося або ви купили дешеву підробку. Врятувати спаржу в такій ситуації може тільки обсмажування в маслі.

 

Листові овочі

Якщо ви любите цвітну капусту, броколі та їм подібні, запам’ятайте: свою любов до вина вам краще на якийсь час забути. У всіх овочах цього сімейства міститься сірка, вона виділяється при термічній обробці продукту і жахливо поєднується з винами. Найбільше від такої гастрономічної пари страждає Каберне, яке стає схожим на консервовану стручкову квасолю. Хоча з іншими сортами ситуація не набагато краща.

Віддаєте перевагу вину? Ви легко знайдете таку різноманітність у великій колекції на сайті Алкомаг.

 

Яйця

У яйцях теж присутня сірка, яка в процесі варіння вивільняється в сірчистих з’єднаннях і обтяжує вино неприємним присмаком. Найкошмарнішим поєднанням з яйцями вважають витримані, дубові Шардоне.

 

Чилійський перець

У гострому перці чилі міститься капсацин. Якщо подати до нього міцне вино, воно стане огидно гострим, а терпкі танінові вина перетворяться в ультрасухі напої. Найбільш катастрофічне поєднання з чилі – вино Зінфандель.

 

Оцет

Всі продукти з вмістом оцту, в тому числі мариновані овочі, мають в своєму складі чимало оцтової кислоти. Вона нейтралізує у вині фруктовий букет, а часто ще й залишає в роті гіркоту, кислотність і в’язкість. Якщо хотіли подати до вина салат з оцтовою заправкою, її сміливо можна замінити лимоном.

 

Цибуля та часник

У сирому вигляді часник і цибуля мають дуже різкий аромат і смак. Вони настільки потужні, що легко перебивають навіть найбільш яскраві та насичені вина. Варіантів тут два: або подавайте до вина обсмажені овочі, або замініть вино більш відповідним напоєм, наприклад, пивом.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: