fbpx

84,1% швейцарців проголосували за право уряду збирати податки

Економіка 14:05, 07.03, 2018

На референдумі у Швейцарії 84,1% громадян проголосували за надання права федеральному уряду і надалі збирати податки з громадян.

Про це повідомляє The Local, пише Європейська правда.

Прямий федеральний податок та ПДВ є найважливішими джерелами доходів федерального уряду (2/3 доходів Швейцарії, 43,5 млрд франків у 2016 році). Право уряду на стягнення цих податків було обмежене до 2020 року.

У Швейцарії податки збираються на федеральному, кантональному та місцевому рівнях. Кантони мають фіскальну автономію, а право федеральних органів влади у Берні збирати податки має регулярно затверджуватися кантонами та виборцями.

Після недільного референдуму федеральний уряд отримає повноваження стягувати податки до кінця 2035 року.

На референдум також виносилося ще одне питання – скасування обов'язкової плати за суспільне телебачення та радіо в країні. Швейцарська права Народна партія висунула пропозицію скасувати обов'язкову плату.

Однак 71,6% громадян відхилили цю ініціативу на референдумі. Це питання було предметом гострих дебатів у країні протягом останніх місяців.

Прихильники скасування заявили, що цей крок призведе до більш політично незалежної Швейцарської телерадіомовної корпорації (SBC), а супротивники скасування плати, необхідної для фінансування державного радіо та телебачення, вважають, що це серйозно загрожуватиме національній згуртованості у Швейцарії.

Попри збереження плати за доступ до програм SBC телекомпанія після референдуму заявила, що має намір скоротити свій бюджет на 80 мільйонів франків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: