fbpx

А для чого? – депутат обласної ради не розуміє, навіщо Івано-Франківську фестиваль сучасного мистецтва

Культура 20:26, 23.02, 2016

Депутат обласної ради, член бюджетної комісії Василь Попович пропонує викреслити з видатків облради співфінансування фестивалю "ГогольFest”.

В обласному бюджеті передбачено виділення 95 тисяч гривень з обласного бюджету на Міжнародний фестиваль "ГогольFest”, запланований на червень цього року в Івано-Франківську. Відповідні видатки мала сьогодні погодити бюджетна комісія.

Однак, на думку депутата обласної ради Василя Поповича, цей фестиваль проводити недоречно, оскільки Микола Гоголь не має стосунку до Івано-Франківська. Очевидно, депутат просто не знав, що ГогольFest – це не етнографічний фестиваль на вшанування пам'яті видатного уродженця Полтавщини, а найвідоміший і найбільш авторитетний сьогодні в країні міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва.

"Не до фестивалів нам зараз, – сказав Попович. – А тут, бачу, на відзначення 25-ї річниці незалежності 13 тисяч. Може, нам Незалежність краще пошанувати, ніж якісь там портофранко, гогольфест і ще щось там?"

Поповичу спробували пояснити, що фестиваль  визначна культурна подія для міста, в ньому візьмуть участь виконавці з-за кордону та всієї країни.

"А для чого?"  не вгавав депутат.

Заступник міського голови Івано-Франківська Олександр Левицький відзначив, що проект підтримує і мерія Івано-Франківська. Фестиваль потрібен для промоції міста, на що передбачені і кошти з міського бюджету.

"Це іміджевий престижний захід. Якщо ви зараз відмовите у фінансуванні, місту доведеться взяти це на себе",  зазначив Левицький.

Комісія вирішила на наступному засіданні заслухати організаторів фестивалю, які повинні захистити видатки.

Тим часом на висловлювання Поповича відреагували у соцмережі. 

"Чому ГогольFest? А тому, що це основний і єдиний такої потужності мультимистецький фестиваль, що моніторить нові імена і показує українцям, чим ми можемо пишатися і що достойно експорту закордон. Нове лице України, грубо і пафосно кажучи. Правда, на думку зазначених депутатиків, лице України має, вочевидь, бути представленим салютом і народними гуляннями "як завжди". Встидалися би так свою обмеженість демонструвати, панове", – написала на своїй сторінці відома письменниця, перший секретар з питань культури в посольстві України у Франції Ірена Карпа

 

А на сайті електронних петицій до влади Івано-Франківська навіть з'явилася жартівлива вимога вилучити з навчальних програм творчість усіх письменників, що не мають стосунку до міста. 

петиція

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: