fbpx

Адвокат показав, як правоохоронці фальсифікують справу затриманих на Драгобраті бійців "ПС". ДОКУМЕНТИ

Суспільство 13:59, 27.01, 2016

Люди, які нібито постраждали від хуліганських дій бійців "Правого сектору" у Нижньому Березові Косівського району, просять правоохоронні органи припинити кримінальне переслідування активістів. Вони запевняють, що проти них не вчиняли жодних злочинів.

Раніше головний прокурор Івано-Франківської області Владислав Братюк заявляв, що затримані за бійку на Драгобраті активісти "Правого сектору" напередодні вчинили ряд правопорушень на Прикарпатті.

Про факти фальшування справи та недостовірність даних про хуліганство затриманих на Прикарпатті повідомив захисник активістів Влад Добош.

"Шановні Друзі, я анонсував, що покажу, як слідчі фальшують справи щодо Хорвата, Педро, Нацика, Цвіка, Беса та намагаються звинуватити їх в неіснуючих злочинах… Слідчі та прокурори обґрунтовували необхідність тримати під вартою хлопців, бо вони нібито вчинили, окрім хуліганства на Драгобраті, ще розбій, викрадення людини, транспорту та інші страшні злочини на території Івано-Франківської області", – пише адвокат.

Також Владислав Добош виклав у мережу фото заяв від так званих потерпілих, які насправді не мають претензій до бійців "Правого сектору".

"В заявах, які були вчора зареєстровані в слідчому управлінні Івано-Франківської області, "потерпілими" вказано, що вони не є потерпілими, та просять припинити кримінальне переслідування хлопців у зв'язку з тим, що вони не вчиняли щодо них жодних злочинів… Таким чином, якщо немає потерпілих, які можуть бути побої та викрадення?! Щоб слідство не говорило про якісь тиски, хочу сказати, що таких заяв більше 60 по кожному хлопцю та по кожному епізоду", – написав Добош.

Владислав Добош зазначив, що аналогічно сфальшована справа по Львову та відео по Драгобрату.

"Я впевнений, що фальшують і зброю. Адже всі знають  і волонтери, і військові, – що коли не можуть довести вину, то просто підкидають зброю і саджають в тюрму",  йдеться у повідомленні адвоката.

Нагадаємо, під ранок 10 січня п’ятеро чоловіків, які, як стало відомо пізніше, виявилися бійцями "Правого сектору", на базі "Хата магната" на курорті Драгобрат (Закарпаття) влаштували бійку з персоналом. Вони поранили кухаря й бармена, їх також було поранено і затримано.

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області ухвалив узяти 5 бійців під варту на 60 діб, тобто до 8 березня орієнтовно. Врешті, їх було визнано потерпілими.

Імена підозрюваних оприлюднив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль – Антон Окороков (1987 р. н., із Києва), який називає себе комбатом запасного добровольчого корпусу "Правого сектору" у Києві; Петро Угрин (1987 р. н., мешканець Івано-Франківської області, член запасного добровольчого корпусу ПС у Києві), Сергій Тищенко (1977 р. н., мешканець Боярки Київської області), Василь Малкович (1992 р. н., мешкає в Івано-Франківській області) і Василь Василинюк (1987 р. н., мешканець Івано-Франківської області).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: