fbpx

В аеропорту "Івано-Франківськ" уточнили статистику пасажиропотоку за 2017 рік - обслужено 111 тисяч. ОНОВЛЕНО

Економіка 16:50, 24.01, 2018

Аеропорт Івано-Франківськ у 2017 році обслужив 110,6 тисяч пасажирів. У порівнянні з 2016 роком повітряна гавань збільшила показники пасажиропотоку на 12,5 тис. осіб або на 12,74%.

Такі уточнені дані надали в аеропорту після повторного звернення ЦТС.

Більшість пасажирів літали з Івано-Франківська внутрішніми рейсами до Києва – 76,1 тисячі осіб. Міжнародними рейсами скористалися тільки 34,5 тисячі пасажирів.

Також в аеропорту повідомили, що в 2016 році обслужили 98,1 тисяч  пасажирів.

Днем раніше ЦТС повідомили в аеропорту, що пасажиропотік за підсумками 2017 року склав 22,5 тисяч осіб, з них 22,2 тис. скористалися внутрішніми рейсами, а 3 тис. – міжнародними.

Відзначимо, що до та з Івано-Франківська в 2017 році літала і продовжує літати тільки одна авіакомпанія – МАУ. Перевізник двічі на день виконує польоти в аеропорт Київ-Борисполь, а також обслуговує два міжнародних напрями – Валенсію і Аліканте. Рейси в Іспанію виконуються два рази на тиждень по кожному напрямку. 

До Франківська приглядаються кілька іноземних авіаперевізників. Польська авіакомпанія LOT заявляла про плани запуску рейсів до Івано-Франківська. Естонський перевізник Nordica (входить до групи LOT) вів переговори з адміністрацією аеропорту про запуск рейсів із Таллінна.  

Нагадаємо, рекордним для аеропорту Івано-Франківськ був 2011 рік, коли пасажиропотік склав 116 тисяч осіб. Це було наслідком ремонту смуги в аеропорту Львова перед Євро-2012. У 2015-му році пасажиропотік показав рекордне падіння – до 3,2 тисяч пасажирів.

Як повідомляв КУРС, франківським аеропортом цікавилась і відома авіаомпанія Turkish Airlines, з якою дійшло до угоди про співпрацю, але вже в квітні 2016 року аеропорт письмово повідомив компанію Turkish Airlines про тимчасове припинення співпраці начебто через ремонт злітно-посадкової смуги. При цьому літаки компанії МАУ аеропорт продовжував приймати.

Нагадаємо, франківський аеропорт перебуває у концесії ТОВ "Скорзонера", що, як і МАУ, контролюється групою Приват Ігоря Коломойського. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: