fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Ахметов у терміновому зверненні закликав своїх робочих вийти на страйк

Ахметов у терміновому зверненні закликав своїх робочих вийти на страйк

06:10, 20.05, 2014

Власник компанії СКМ Рінат Ахметов закликав робітників своїх підприємств вийти на попереджувальний страйк проти сепаратизму і підкреслив, що категорично проти так званої "Донецької народної республіки".

Про це йдеться в його екстреній заяві, яку показав телеканал "Україна", перервавши трансляцію фільму, повідомляє Українська правда.

Олігарх обурений, що вулицями Донбасу відкрито ходять люди з автоматами і гранатометами і проливається кров, а люди під гаслами, що Київ повинен їх почути, займаються мародерством і грабежами.

"Це хіба мирне життя?" — дивується Ахметов.

Він нагадав, що в понеділок до 50 тисяч жителів Маріуполя мали намір вийти на Марш миру, проти кровопролиття. Однак, дізнавшись, що проти мирних учасників акції сепаратисти готові застосувати кулемети, попросив співробітників своїх підприємств призупинити її.

"Призупинити, але не зупинити. Бо якщо ми зупинимося, буде, як і раніше, литися кров", — заявив Ахметов.

"Я хочу сказати всім: нас не залякати, нас не зупинити. Нікому, в тому числі тим, хто називає себе якоюсь Донецькою республікою. Хто чув про неї? — риторично запитав він: — Хто знає імена лідерів ДНР? Що вони зробили для Донбасу?"

Ахметов закликав трудовий Донбас до проведення попереджувальних страйків по всьому регіону.

"Я закликаю всі трудові колективи вийти завтра на попереджувальний протест за місцем роботи. І цей мітинг розпочнеться завтра опівдні з гудка, який прозвучить на всіх підприємствах Донбасу на підтримку миру і проти кровопролиття. І поки мир запанує, щодня о 12-00 по всьому Донбасу лунатиме такий гудок", — сказав він.

Ахметов також закликав "всіх автомобілістів, всіх патріотів нашого краю приєднатися до цієї акції".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: