fbpx

Актрису Івано-Франківського драмтетару Галину Баранкевич нагородили медаллю "За заслуги"

Культура 12:39, 14.09, 2018

Медаллю Верховної Ради України "За заслуги перед українським народом" відзначили роботу актриси Галини Баранкевич у створенні проекту "Вигнані з раю".

Медаль ВРУ вручили за ініціативу у створенні лемківського драма-концерту "Вигнані з раю", повідомила актриса. 

"Але найважливіше для мене, щоби проект побачила вся країна. Щоб ми розуміли, що відбулося з українцями-автохтонами, щоб страшна історія не повторилася сьогодні, щоб лемківська пісня була на устах у кожного українця", – прокоментувала подію на своїй сторінці у мережі Галина Баранкевич. 

1

Галина Баранкевич закінчила театральне відділення Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника (курс – з.а. України Р. Держипільського). На професійній сцені з третього курсу – у 2006 році виконала головну роль у виставі "Маруся Чурай" за романом Ліни Костенко, за що отримала обласну премію в галузі театрального мистецтва імені В. Смоляка. Також Галина Баранкевич є виконавицею головної ролі у культовій виставі за романом Марії Матіос "Солодка Даруся". 

Проект "Вигнані з раю" – це другий сольний альбом лемкині Галини Баранкевич. Драма-концерт, зазначала актриса, є даниною великої шани й поваги всім тим, хто застав і пережив страшні часи виселення. Лемківська родина Баранкевичів також зазнала репресій: спершу була вивезена товарняком на Луганщину, а вже потім – на Західну Україну. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: