fbpx

Акція на підтримку полонених моряків пройде в Івано-Франківську

Політика 18:19, 24.05, 2019

Франківців закликають підтримати моряків, що пів року перебувають у російському полоні.

25 травня спливає рівно пів року, як наші моряки перебувають у ворожому полоні. Цього дня громадські активісти та звичайні громадяни о 12.00 вийдуть на головні площі своїх міст, щоб наші полонені почули, що ми з ними. Що їх пам'ятають.

В Івано-Франківську акція на підтримку  пройде на площі перед ратушею. Увага: акція без партійних прапорів та політичної агітації!

 

Що ми будемо робити?

Зі слів родичів полонених ми знаємо, що хлопці чекають листів. Тому ми будемо закликати всіх небайдужих написати від руки листа нашим героям. Батьки наймолодшого полоненого Андрія Ейдера передали нам спеціальні конверти, в яких ми ці листи надішлемо в СІЗО Лефортово.

Всі охочі зможуть долучитися до флешмобу з символічного запуску паперових корабликів.

Кожен зможе поставити підпис під відкритим зверненням до української влади та міжнародних інституцій, котрі здатні вплинути на Росію. Адже прагнемо нагадати не лише нашій владі, але й всьому світові: ми чекаємо на повернення наших людей!!!

"Пам’ятаємо кожного українського полоненого!
Докладаємо максимум зусиль для визволення моряків!
Не пробачимо агресору жодного українського життя, яке стало запорукою збереження суверенітету та незалежності України.
Закликаємо міжнародну спільноту посилити санкції проти країни-терориста!
Вимагаємо притягнення до відповідальності Росії за порушення Женевської конвенції та норм міжнародного права!" – йдеться у зверненні.

Після акції звернення із підписами буде надіслано Президенту України, Голові Верховної Ради України, Представництву Європейського Союзу в Україні, Офісу НАТО в Україні та в посольство США в Україні. 

 

Хто з нами?

Свою участь в акції уже задекларували родичі полонених, численні громадські активісти серед яких: Тетяна Фреїшин, керівник ГО "Дружина воїна", Василь Андріїв, ексголова правління міської асоціації учасників АТО,  Вероніка Дичковська, координаторка Центру допомоги учасникам АТО, Ігор Чернецький, засновник реабілітаційного центру «Бандерівський схрон» та десятки небайдужих франківців.

Останні новини про акцію публікуються тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: