fbpx

Активіст партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Олександр Бурцев не довіряє судді, який вестиме його справу

Політика 16:23, 26.02, 2018

Від вересня минулого року івано-франківський активіст партії "РУХ НОВИХ СИЛ", який зустрічав на кордоні Михайла Саакашвілі, Олександр Бурцев перебуває в ув’язненні.

У Мостиському районному суді Львова відбулося чергове судове засідання, на якому розглядали клопотання адвоката Бурцева з приводу відводу судді Юрія Білоуса. Адже саме він розглядав справу про перетин кордону Михайлом Саакашвілі і притягнув його до адміністративної відповідальності.

Однак цього зробити не вдалося. Слухала відвід суддя Гладишева, яка буде 14 березня розглядати справу щодо обвинувачення Давіда Сакварелідзе, розповіла адвокат активіста Валерія Коломієць.

“Вона вирішила, що той факт, що суддя Білоус раніше притягнув до адміністративної відповідальності Михайла Саакашвілі, не є перешкодою, аби розглядати дану справу. По суті  Олександра Бурцева хочуть засудити за те, що він переправив Саакашвілі через кордон. Досі Білоус дослідив матеріали, які були пов’язані з переходом кордону, заслухав свідків і вже дійшов до певного висновку.
Він вже визнав Саакашвілі винним за незаконний перетин кордону. Під час того, як виносив цю постанову, описав, що, на його думку, відбувалося на кордоні. Він уже зробив оцінку цих подій, тому ми хотіли його відвести, адже не довіряємо йому”, зазначила Валерія Коломієць.

Підтримати Олександа Бурцева на судовому засіданні приїхали й івано-франківські активісти партії “РУХ НОВИХ СИЛ”. Кажуть, під час спілкування Бурцев дав зрозуміти, що налаштований він лише на перемогу.

“Бурцев налаштований на боротьбу, вірить у перемогу. А до судового процесу ставиться скептично і з іронією”,  розповів активіст партії “РУХ НОВИХ СИЛ” Дмитро Фіцик.

Наступне судове засідання призначили на середу, 28 лютого. Тоді вже буде розглядатися питання з приводу продовження тримання Бурцева під вартою.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: