fbpx

Активісти мають намір "відродити" ратушу у Калуші

Суспільство 16:10, 12.04, 2016

Завтра, 13 квітня, ініціативна група калушан, які думають над тим, яким чином повернути Калушу одну з візитівок міста, що сьогодні перебуває у стані занепаду, зберуться на першу зустріч. Мова йде про ратушу, яку активісти мріють "відродити".

"Запрошуємо усіх добрих людей, які мають бажання, наснагу, знання та вміння та допоможуть відновити ратушу у місті Калуші, на першу зустріч однодумців, щоб побачитися "в живу" і намітити план дій на місці", – йдеться у соцмережі Facebook, через яку наразі активісти координують свої дії, пишуть "Вікна".

Нагадаємо, має надію відреставрувати ратушу та повернути споруді гідний вигляд калуський письменник, активний громадянин міста Остапко Микитюк. Він і оголосив про створення ініціативної групи, до якої охоче долучилися й інші люди.

Завтра о 18.00 калушани мають намір прийти до ратуші і, як мінімум, прибрати там сміття та закрити будівлю, щоб вона не руйнувалася далі. Крім цього – намітити подальший план дій.

Активісти налаштовані серйозно та сподіваються, що будівлю ще можна буде відновити. Такого оптимізму наразі не розділяє директор музейно-виставкового центру Уляна Паньо, яка має сумніви щодо подальших кроків.

"Люди, найперше дякую, що долучили до групи і піклуєтесь про місто. А тепер я собі дозволю трохи власних міркувань висловити. Прибрати територію руїн і недобудови ратуші  це добре, це правильно. Але от стосовно наступних кроків маю ряд величезних сумнівів. Може, як хтось вмер  най з Богом спочиває. Ну, не вберегли ми свою ратушу від напасти  вона в комі багато років. Пора "відключити апарат" і прямувати в майбутнє  творити нові проекти. Бо, здається мені, що похід вперед з повернутою назад головою  справа складна і непотрібна. От сниться мені вперто здоровецький газон на місці ратуші, де зграї малят носяться, і мами не бояться, що там шприци чи биті пляшки можуть бути…"  написала вона.

Логіку Уляни Паньо важко заперечити, адже розмови про відновлення ратуші у Калуші ведуться давно. Утім, питання впирається у гроші. Як нещодавно повідомив міський голова Калуша Ігор Матвійчук, мінімальна вартість реконструкції ратуші становить понад 25 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: