fbpx

Активісти перевірили депутатів франківської міськради на відповідальність. ВІДЕО

Політика 20:16, 05.12, 2018

Громадська організація "Центр Політичних Студій" відзняла шостий випуск програми "Приймальня депутата". Активісти перевірили депутатів Івано-Франківської міської ради на відповідальність.

Згідно із Законом України "Про статус депутата місцевої ради" кожен депутат не рідше ніж раз на місяць повинен проводити особистий прийом громадян, повідомляє ЦПС.

У новому випуску перевірку пройшли 7 депутатів міської ради. У кожній приймальні здійснювався прийом громадян, проте не завжди вчасно і не завжди персонально депутатом.

Андріан Волгін з БПП "Солідарність" каже, що не любить сидіти на місті і сам іде до виборців на прийом у двори. Депутат переконує, що так зручніше, адже його приймальня знаходиться на його ж маленькому і компактному окрузі. Все ж журналістам "Центру Політичних Студій" вдалось застати Андріана Волгіна у приймальні.

Стефан Магас з ВО "Батьківщина" був присутній на загальноміському прийомі у міськраді. Такі прийоми здійснюються щочетверга о 15:00 в кімнаті депутата.

Іван Гарасимко з "Об’єднання "Самопоміч" був персонально на своєму щомісячному прийомі громадян. Депутат стверджує, що переважно люди звертаються за фінансовою допомогою, з комунальних питань та, особливо зараз, за консультаціями щодо оформлення субсидій.

Василь Скиданчук з ВО "Свобода" також був персонально на прийомі. Каже, що до нього звертаються переважно з питань благоустрою та надання консультацій щодо оформлення все тих же субсидій.

Його колега по партії – Маріанна Продан – на свій прийом 18 жовтня не прийшла, однак було залишено оголошення про те, що прийом переноситься на 25 жовтня. Журналісти прийшли через тиждень і таки застали депутата на прийомі.

Петро Гречанюк з "Об’єднання "Самопоміч" на щомісячному прийомі громадян не був. Проте у приймальні був присутній його помічник Василь Кедик.

Сергій Гаєвський з УКРОПу теж не був присутній особисто на задекларованому прийомі. Працівники приймальні повідомили йому про те, що на прийом прийшли журналісти, і депутат за кілька хвилин прийшов сам.

Програма "Приймальня депутата" підготовлена ГО "Центр Політичних Студій” в межах проекту ГО "Центр політико-правових реформ" "Посилення ролі громадянського суспільства у забезпеченні демократичних реформ і якості державної влади" за підтримки Європейського Союзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: