fbpx

Активісти РНС з Прикарпаття підтримали акцію "Ні виборам за законом Януковича!" у Києві. ФОТО

Політика 16:15, 06.09, 2018

Пришвидшити розгляд поправок до проекту нового Виборчого кодексу під стінами парламенту сьогодні вимагали тисячі українців. Участь в акції взяв і народний депутат України Юрій Дерев’янко, приїхали також прикарпатські активісти "РУХУ НОВИХ СИЛ".

Головною вимогою протестувальників було якнайшвидше прийняття нового Виборчого кодексу, який передбачає відкриті регіональні партійні списки, перехід на пропорційну систему та скасовує мажоритарку. 

"Українці мають обирати собі владу не за гроші чи гречку, а за демократичними прозорими правилами відкритих списків. Має бути заборонена телевізійна та бордова реклама під час проведення виборів. За ці ідеї вийшли десятки тисяч українців по всій державі", – заявив Юрій Дерев’янко.

"До проекту  Виборчого кодексу, що був прийнятий в першому читанні ще восени, подали понад 4 тис. поправок. Однак наразі опрацьовано лише півтисячі. Ми вимагаємо пришвидшити цей процес",  розповідає активіст Руслан Мельник

Юрій Дерев’янко нагадав, що ще чотири роки тому президент та коаліція обіцяли новий закон про вибори. 

"Однак йде вже п'ятий рік і Адміністрацію Президента влаштовують правила Януковича, коли через адміністративний ресурс, гроші, підконтрольні ЗМІ можна пропихати своїх кандидатів", – зазначив нардеп. 

Дерев’янко переконаний, що голова ВР має почути людей, які прийшли під парламент, та дати доручення профільному комітету почати швидко опрацьовувати всі правки до Виборчого кодексу. А ключові його пункти, а саме відкриті виборчі списки, заборону політичної реклами на бордах і телебаченні під час виборів, депутати могли ухвалити ще на цій сесії.

Відтак, символізуючи непрозорість теперішньої виборчої системи, активісти засіяли площу перед Верховною Радою гречкою.
Мітингувальники поставили умову нардепам прискорити доопрацювання Виборчого кодексу до 16 жовтня. Якщо цього не відбудеться, готові на більш рішучі кроки.

 

На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: