fbpx

Активісти ВОЛІ-РНС вийшли на мітинг під ВРУ за зняття недоторканності з нардепів. ВІДЕО, ФОТО

Політика 15:53, 13.07, 2017

Активісти партії ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ з Івано-Франківщини разом з кількома тисячами мітингувальників вийшли під Верховну Раду з вимогою зняти недоторканність з народних депутатів.

Сьогодні на сесії Верховної Ради може повторитись історія прийняття законів 16 січня за Януковича. Одне з питань – скасування недоторканності Добкіна. Його активісти РУХУ НОВИХ СИЛ та нардепи від нових реформаторських партій вимагали поставити першим у порядку денному.

"Першим питанням вони поставили прийняття закону про так званий інформаційний захист. Цим законом вони буквально забороняють людям мати будь-які претензії до влади: якщо люди вимагатимуть від влади чи органів місцевого самоврядування дій, як ми зараз вимагаєм зняття недоторканності, нас назвуть інформаційними терористами. Вони хочуть знівелювати такий орган, як НАБУ, єдиний незалежний орган, який бореться з корупцією, хочуть призначити аудитором НАБУ людину, яка може повністю заблокувати діяльність цього органу. Вони хочуть обмежити діяльність антикорупційних громадських організацій. Це повторення законів 16 січня", – зазначила очільниця фракції "ВОЛЯ", член Ради партії РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі в облраді Ольга Галабала.

Крім того, РУХ НОВИХ СИЛ з демократичними партіями вимагають внести зміни до Конституції України і зняти недоторканність з усіх депутатів.

"Ми сьогодні маємо 140 підписів під змінами до Конституції, які президент Петро Порошенко обіцяє вже два роки внести в парламент щодо повного скасування депутатської недоторканності усіх народних депутатів. Нам бракує ще 10 підписів для того, щоб цей законопроект зареєструвати і скасувати недоторканність", – зазначив народний депутат Юрій Дерев'янко.

РУХ НОВИХ СИЛ разом з іншими демократичними політичними партіями вимагають:

1. Прийняти рішення про скасування недоторканності Добкіна – проголосувати за притягнення його до відповідальності, за затримання і арешт.

2. Поставити на голосування закон про створення сучасних антикорупційних судів.

3. Поставити на голосування закон про спрощену процедуру притягнення до кримінальної відповідальності будь-якого народного депутата.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: