fbpx

Активісти заявляють про злочинне угруповання, яке наживається на закупівлях у Вигодському лісгоспі

Суспільство 16:11, 14.12, 2016

В Івано-Франківську активісти руху "Під контролем" розповіли про виявлені порушення у роботі прикарпатських чиновників та депутатів.

На Прикарпатті активісти руху значну увагу приділяють моніторингу витрат і закупівель у лісгоспах області.

Цього разу у матеріалах руху "Під контролем" фігурує Вигодське лісове господарство, керівником якого є депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції "УКРОП" Олександр Матусевич.

"Ми підозрюємо, що у роботі цього лісового господарства має місце ціле злочинне угруповання, яке займається тотальною корупцією при розподілі коштів, проведенні закупівель. Наші припущення будуються на документах, які ми змогли отримати у вільному доступі", – говорить координатор Всеукраїнського руху проти політичної корупції "Під контролем" у Західному регіоні, експерт з державних закупівель Мирослав Сімка.

За словами активістів, левову частку всіх закупівель, які проводить лісгосп, виграє одна структура – ТОВ "Слобідка".

"Відповідно до документів ми виявили, що керівником цього підприємства є родич Матусевича, а саме – брат його дружини. Лише на одній такій закупівлі підприємство отримало понад 1 млн гривень. Фактично на кожній із закупівель частка перемог у лотах цього підприємства становила не менше 40%",  сказав Мирослав Сімка.

Окрім того, у Вигодському лісгоспі активісти виявили ряд зловживань, які стосуються співпраці господарства і його керівника з балансоутримувачем залізниці, яка проходить територією Вигодського лісгоспу.

"Справа у тому, що частина лісництв фактично позбавлена автомобільних доріг, і якщо якась структура хоче здійснювати там лісозаготівлю чи навіть санітарні рубки, то транспортом туди доїхати практично неможливо. У цьому місці перевезення можна робити лише залізною дорогою. Керівник підприємства має домовленість з паном Матусевичем, і нікому, крім підприємств, афілійованих з керівником лісового господарства, доступу не дає",  пояснив Сімка.

Також активісти заявляють про виявлену підробку документів під час закупівель. Наразі уся зібрана інформація передана правоохоронним органам.

Активісти також розповіли про порушення у закупівлі сміттєвоза Рогатинською міськрадою.

Координатор руху "Під контролем" в Івано-Франківській області, агент ProZorro Христина Зелінська також повідомила, що двоє депутатів Івано-Франківської міської ради від ВО "Свобода" Роман Онуфріїв та Сергій Абрамяк вказали недостовірну інформацію у своїх деклараціях за 2015 рік.

Загалом, від початку роботи руху "Під контролем" відкрито 180 кримінальних проваджень по Україні. В Івано-Франківській області виявили порушення у сферах тендерних закупівель (14), хабарі (3 факти), приховувань у деклараціях (5 фактів), земельні афери (8) та один конфлікт інтересів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: