fbpx

Американська та європейська спільноти закликають не порушувати права Саакашвілі

Політика 10:34, 06.12, 2017

Події довкола сьогоднішнього незаконного затримання лідера партії РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі не залишили осторонь європейську та американську спільноти. Там закликають владу не порушувати права Саакашвілі, уникати насильства та вирішувати справу у законний спосіб, повідомляє прес-служба партії "РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі".

Зокрема, посольство США в Україні закликало у Twitter уникати насильства та дотримуватись законодавства.

"Ми знаємо, що пана Саакашвілі було затримано, і в центрі Києва тривають протести. Ми закликаємо сторони розрядити напругу та уникати насильства. Ми пильно стежимо за ситуацією та очікуємо, що слідство буде проведено оперативно та відповідно до законодавства України", – зазначили у посольстві США в Україні, повідомляє УНІАН.

У Представництві Європейського Союзу в Україні закликали українські органи влади забезпечити дотримання всіх прав екс-голови Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у прес-службі Представництва ЄС в Україні.

"Ми ознайомлені з ситуацією, слідкуємо за розвитком цих подій і маємо надію, що слідство відбудеться вчасно і буде відповідати всім законним вимогам, відбудеться відповідно до закону",  зазначили в прес-службі.

У Представництві наголосили на забезпеченні всіх прав Саакашвілі.

Відреагували на сьогоднішні події і журналісти відомих європейських видань. У французькому виданні Le Monde заявили, що Петро Порошенко робить все, аби отримати перемогу на президентських виборах 2019 року. Заради цього він систематично позбувається конкурентів, повідомляє Gazeta.ua.

Саакашвілі, на думку видання, є головним опонентом Порошенка в майбутніх виборах 2019 року. Говорять, що спроба заарештувати політика, так, як і попереднє позбавлення громадянства,  це лише способи політичної розправи.

"Жалюгідна спроба заарештувати Саакашвілі остаточно згубила імідж української влади". "Влада жахливим чином принизила себе", "Спроба заарештувати єдиного більш-менш окресленого опозиціонера стала ганьбою",  такими різкими висловлюваннями відзначилися французькі журналісти в бік Петра Порошенка та його оточення.

В той же час прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков ситуацію з Михайлом Саакашвілі назвав "головним болем України, якого й ворогу не побажаєш".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: