fbpx

Американський викладач з Прикарпатського університету презентував "квартирний" відеоарт

Культура 12:44, 01.06, 2018

31 травня у франківській галереї "ЧЕЧ" відбулася презентація авторського відео Девіда Грейсона, яке він зняв протягом 1997-2018 рр..

Девід – родом з Баффало, він є доктором наук у галузі комунікації та суспільства, а також програмістом. Хлопець займається відеомистецтвом, знімає аматорські документальні експериментальні фільми. Уже рік перебуває у Франківську за стипендіальною програмою Фулбрайта і викладає у Прикарпатському національному університеті імені Стефаника.

На презентації він зазначив, що його стрічки є міксом документалістики і мистецтва, а основний його посил – "аматорство супроти професіоналізму".

Девід переконаний, аматорство йде від любові. А ще йому близька панк-культура, яка і спонукає його до ідеї "зроби це сам". Тобто – до творення аматорського документального відео.  

"Це свого роду філософія аматорства, коли ти експериментуєш, пробуєш робити щось сам. Важлива не камера, а людина, яка знімає на цю камеру", – каже Девід.

Своє мистецтво він показував в Америці. Разом з друзями на велосипеді проїхав від Баффало до кордону з Канадою й дорогою у неформальних локаціях показував свій відеоарт. Також хлопець часто організовував безкоштовні мистецькі заходи у себе вдома – вечори експериментального кіно і амбіентної музики.

Девід переконаний, що ідея "квартирних" арт-івентів може бути цікавою і для Франківська. Він також вважає, що слід активно розвивати напрямок локальної "медіасцени".  Для чого щось чекати, якщо можна творити самотужки.  

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: