fbpx

АМК виставив претензії до міської ради через звільнення "Сервіс Авто" від сплати земельного податку

Суспільство 17:10, 04.07, 2014

Антимонопольний комітет вважає, що Івано-Франківська міська рада порушила законодавство у частині захисту економічної конкуренції, коли звільнила комунальне підприємство ТС «Сервіс Авто» від сплати земельного податку на 2014 рік.

Рішення про звільнення від сплати земельного податку комунальних підприємств Івано-Франківська було прийнято у грудні минулого року. Міськрада звільнила від сплати за землю всі комунальні підприємства, ОСББ, приватні ЖЕО, житлово-будівельні кооперативи, обласну філармонію, музично-драматичний театр, історико-просвітницьке товариство «Меморіал» тощо.

З усіх підприємств Антимонопольний комітет оскаржив звільнення від сплати земельного податку КП ТС «Сервіс Авто».

«Антимонопольний комітет має дві претензії. Перша: таке рішення не було узгоджене з Антимонопольним комітетом і друга: надання такої пільги може поставити підприємства, які звільнені від сплати податку, в привілейоване становище перед іншими суб’єктами»,  пояснив начальник відділу підтримки та розвитку підприємництва управління економічного та інтеграційного розвитку виконкому Сергій Руденко.

За його словами, міська рада повинна обов’язково розглянути рекомендацію Антимонопольного комітету і погодитися з ним чи не погодитися.

АМК пропонує скасувати рішення про звільнення від сплати земельного податку, яке міськрада прийняла у грудні минулого року і затвердити його у новій редакції. У новому рішенні, окрім «Сервіс Авто», АМК пропонує звільнити від земельного податку підприємства, які надають аналогічні послуги.

Проект нового рішення винесли на громадські слухання, на які прийшло двоє працівників виконкому, директор КП «Сервіс Авто» Андрій Строїч та троє журналістів.

«Виходить, що із усіх комунальних підприємств «Сервіс Авто» – єдине підприємство, яке не отримує дотації, тільки платить паркувальний збір, тобто повністю на господарському розрахунку, на відміну від інших підприємств. Завтра буде звернення щодо іншого комунального підприємства і ми будемо знову проводити такі громадські слухання, – коментує претензії АМК Строїч.  Якщо є в нас правила гри, то вони одні для всіх. Якщо такі речі відбуваються, то є запитання, хто вніс цю пропозицію, яку мету він собі ставив? Друге: в кінцевому випадку він може нашкодити всьому місту. А якраз роль міської ради полягає в тому, щоб підтримувати комунальні підприємства».

Учасники громадського слухання вирішили ще раз обговорити претензії АМК. Наступне громадське слухання відбудеться за участі представників юридичного відділу МВК, представників АМК, податкової та членів ради підприємців при міськвиконкомі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: