fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Андрій Троценко: "Коли я працював на посаді голови ОДА, я відчував себе керівником якогось автономного округу"

Андрій Троценко: "Коли я працював на посаді голови ОДА, я відчував себе керівником якогось автономного округу"

Політика 16:05, 11.09, 2014

Екс-голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко розповів, чому в області помінялося керівництво.

"Я буду відвертим, тому що зараз я вже можу про це говорити. За цих півроку, коли я працював на посаді голови обласної державної адміністрації, я відчував себе керівником якогось автономного округу. Тобто не було тісних зв’язків ні з адміністрацією Президента, ні з Кабміном", – розповів Троценко.

За його словами, головам ОДА надали занадто багато повноважень і замало підтримки з центру.

"Фактично ми (голови ОДА – "КУРС") керувалися власними міркуваннями по багатьох напрямках. Так не повинно бути. Повинна бути чітка директива, раз це державна вертикаль, чітка директива від президента до голови обласної державної адміністрації, департаментів, управлінь і так далі. Цього не було і це було неправильно", – повідомив екс-голова ОДА.

Однак Андрій Троценко сподівається, що новопризначений голова ОДА Олег Гончарук зможе більше зробити для області, оскільки має прямий вихід на Президента.

"У мене такої можливості не буде. Тому для області мій відхід напевно буде позитивом",  сказав Троценко і додав, що розумні люди оцінять, що йому вдалося, а що не вдалося зробити.

Колишній голова ОДА обіцяв допомогти новопризначеному розібратися зі станом справ в області і повідомив, що передача влади проходить безконфліктно.

Як писав "КУРС" Троценко після звільнення повернеться в бізнес.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: