fbpx

Антикорупціонери просять Марцінківа покарати керівників комунальних підприємств, які обходять електронні торги

Суспільство 17:43, 12.01, 2018

ГО "Центр «Антикорупційна платформа" просить міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа притягнути до дисциплінарної відповідальності керівників комунальних підприємств, які порушують порядок при здійснення допорогових закупівель.

Нагадаємо, Івано-Франківська міська рада одна з перших в Україні вирішила допорогові закупівлі на суму від 50 тисяч гривень проводити через систему ProZorro. Ця вимога за ініціативи міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа прописана у рішеннях про міський бюджет на 2017 та 2018 роки.

Також рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 15 грудня 2016 року визначено порядок здійснення допорогових закупівель товарів, робіт та послуг із застосуванням електронної системи закупівель ProZorro.

Попри це активісти "Антикорупційної платформи" виявили більш як сто закупівель, які провели франківські комунальники із порушеннями рішень виконкому та міської ради.

Заявники надіслали Марцінківу перелік закупівель, після яких на сайті ProZorro оприлюднені лише звіти про укладення прямих договорів без дотримання процедур допорогових закупівель.

Серед порушників такі комунальні підприємства, як: "Електроавтотранс", "Івано-Франківськміськсвітло", "Івано-Франківськводоекотехпром", "Івано-Франківськтеплокомуненерго", "Дирекція замовника", "Центр ровитку міста та рекреації", "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія" та "Муніципальна варта".

ГО "Центр "Антикорупційна платформа" просить міського голову Івано-Франківська зобов’язати ці підприємства здійснювати закупівлі відповідно до законодавства та рішень виконкому і міськради, а їх керівників притягнути до дисциплінарної відповідальності.

Більше про порушення при здійсненні допорогових закупівель читайте у статті "Без конкуренції на закупівлях: як франківські комунальні підприємства ігнорують мера та депутатів".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: