fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Антимонопольний комітет розглянув скарги учасників тендеру на ремонт дороги Снятин – Косів – Старі Кути: аукціон відбудеться завтра

Антимонопольний комітет розглянув скарги учасників тендеру на ремонт дороги Снятин – Косів – Старі Кути: аукціон відбудеться завтра

Суспільство 12:34, 25.07, 2017

Адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель прийняла рішення не допустити до тендеру на поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-09-09 Снятин – Косів – Старі Кути ТзОВ "Шляхбуд-Лім".

Нагадаємо, тендер на поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-09-09 Снятин – Косів – Старі Кути (на ділянці км 41+340 – км 50+510) Служба автомобільних доріг оголосила ще 31 травня. Очікувана вартість робіт –84,2 млн грн. Аукціон мав відбутися 10 липня. На тендер подали пропозиції чотири підприємства. Спершу до торгів допустили двох: ТОВ "ПБС", наближене до народного депутата Олександра Шевченка, та ТОВ "Шляхбуд-Лім", яке пов'язують з Юрієм Солов’єм.

Пізніше до аукціону допустили ТОВ "Будівельна компанія "Дорлідер", а сьогодні Антимонопольний комітет зобов’язав Службу автомобільних доріг не допустити до аукціону ТОВ "Шляхбуд-Лім", участь якого в тендері оскаржив недопущений до торгів учасник – ТОВ "Полтавабудцентр". Так, у торгах візьмуть участь ТОВ "ПБС" та ТОВ "Будівельна компанія "Дорлідер". Як йдеться на сайті ProZorro, аукціон відбудеться завтра, 26 липня 2017 р.

До речі, до тендерної документації ТОВ "Шляхбуд-Лім" надало кілька документів, які свідчать про те, що підприємство не має ні техніки, ні можливості на виконання дорожніх робіт.

Зокрема, у документах є лист від ТзОВ "Івано-Франківськавтодор", яке погоджується на підписання договору субпідряду на влаштування верхнього шару покриття товщиною 4,5 см із щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші, якщо "Шляхбуд-Лім" виграє тендер. ТОВ "Балтом Україна" надала лист, що у разі виграшу ТОВ "Шляхбуд-Лім" надасть цьому підприємству техніку для ремонту дороги та погоджується на підписання договору субпідряду на регенерацію конструктивних шарів дорожнього одягу за технологією "холодного ресайклінгу".

Народний депутат Юрій Соловей відреагував на рішення Антимономольного комітету у Фейсбуці та обіцяв, що компанія його не оскаржуватиме.

"Будівництву дороги Косів – Кути, незважаючи ні на що, бути! Хоч вчора й Антимонопольний комітет на вимогу компанії-прокладки "Полтавабудцентр" не допустив до участі в тендері інші підприємства, крім ПБС та Дорлідер (пов'язані підприємства). Це означає, що знову, як і завжди протягом останніх трьох років, відкритого та прозорого тендеру в Івано-Франківській області не буде, а переможцем буде визнано ТзОВ "ПБС". Незважаючи на це, звернувся до відхиленого підприємства не оскаржувати рішення АМКУ. Отримав згоду. Це відповідь всім тим "добрякам", які давно вже мене звинуватили в переслідуванні власних інтересів, а не інтересів громади", – заявив Соловей.

Як писав КУРС, 21 липня у селі Старі Кути громада Косівщини перекрила дорогу перед мостом до міста Вижниці Чернівецької області. Протестувальники вимагали ремонту дороги Снятин – Косів – Старі Кути.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: