fbpx

Анушкевичус не хоче брати на себе відповідальність за рішення виконкому та міської ради

Політика 13:00, 18.06, 2014

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус наклав вето на рішення Івано-Франківської міської ради про вдосконалення порядку здійснення контролю за рішеннями міської ради та її виконавчого комітету.

На першому пленарному засіданні 45-ї сесії міська рада прийняла рішення покласти контроль та відповідальність за виконання рішень Івано-Франківської міської ради та її виконавчого комітету на міського голову та його заступників згідно з розподілом посадових обов’язків.

Таким чином міська рада зняла обов’язковий контроль за виконанням рішень з постійних депутатських комісій.

«Постійним комісіям міської ради здійснювати контроль за виконанням рішень ради та її виконавчого комітету виключно на підставі доручень секретаря міської ради, за власною ініціативою або доручень міської ради, що оформлені відповідними рішеннями сесії. Реалізацію контролю проводити шляхом заслуховування підконтрольних питань та відповідальних посадових осіб на засіданнях комісій»,  йдеться в рішенні сесії.

Як пояснив голова фракції «Свобода» в міськраді Роман Онуфріїв, багато рішень виконкому та міської ради не виконувалися через недостатній контроль з боку представників виконавчої влади. Так, рішенням про вдосконалення порядку здійснення контролю за рішеннями міської ради та її виконавчого комітету сесія зобов’язала міського голову та його заступників персонально відповідати за виконання рішень міської ради та виконкому.

Завтра, 19 червня, відразу після закінчення другого пленарного засідання 45-ї сесії, відбудеться позачергова сесія міської ради, на якій депутати спробують подолати вето мера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: