fbpx

Анушкевичус пропонує дозволити вуличну торгівлю в центрі Франківська до закінчення війни

Суспільство 15:15, 09.07, 2015

Мер вважає, що в країні надто важка ситуація, аби позбавляти людей бізнесу і робочих місць.

На засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради розглянули питання про погодження місць розташування дрібнороздрібної торгівлі та надання послуг у сфері розваг на території міста в 2015 році. 13 суб’єктів господарювання, які мають торгові точки у середмісті Івано-Франківська, звернулися до міськвиконкому за дозволом залишити їх у центрі міста.

Члени виконкому висловились проти вуличної торгівлі у Франківську. А міський голова Віктор Анушкевичус заступився за підприємців, які ледве можуть вижити в сьогоднішніх умовах.

"Нам треба думати про те, щоб центр міста перетворювати на європейський. Безумовно, його не красить торгівля", – зазначив Анушкевичус. Враховуючи ситуацію в країні і те, що люди рятуються як можуть, мер наполіг на тому, що до закінчення війни людям треба дати можливість торгувати в центрі міста. Лише після того пропонує поступово вичищати центр міста від торговців.

Члени виконкому висловились за те, що торгівлю і справді можна залишити на чітко визначених вулицях у середмісті, проте на центральних площах, як, наприклад, біля ратуші, це неприпустимо. Проте є торговці, які взагалі не мають на це дозволів і свідомо йдуть на порушення. Частина підприємців зареєстровані в Тисменицькому районі, а частина – у Франківську.

Від підприємців виступила Ярослава Король, яка має одну торгову точку з окулярами на вул. Старозамковій. Вона просить, щоб залишити її робоче місце в спокої, адже якщо її попросять піти, на її місце стане якийсь нелегальний підприємець без документів. "Ви в нас знайшли "хлопчиків для биття", а не вирішуєте більш серйозні проблеми. Ви боріться з чимось більш важливим, ніж з нами",  зазначила Ярослава Король.

"Ми хочемо грати за правилами, офіційно. Хочемо, щоб більше нікого не було. Дайте можливість офіційно і чесно працювати", – додала Ярослава.

Підприємець Наталя Луцик каже, що підприємці не в змозі зняти у торговому центрі приміщення, щоб торгувати там, адже це надто дорого і за роки роботи у сфері торгівлі не можуть собі цього дозволити. За її словами, раніше ходили по центру, а коли міська влада вирішила взятися за благоустрій, підприємці запиталися, де їм можна стати. Тоді отримали відповідь, що біля торгових центрів вони не заважатимуть. А зараз їх виганяють.

Секретар міської ради Микола Вітенко запропонував 7 суб'єктам дати дозвіл на торгові точки на вулицях Тичини, Новгородська, а ще щодо 6 точок на Старозамковій, Шпитальній, Дністровсьій, 3, Галицькій, 22 – провести інвентаризацію. Їх оглянуть представники інспекції з благоустрою та департаменту архітектури та містобудування. Після цього питання про дозвіл на їх роботу у центрі міста розгляне виконком. Віктор Анушкевичус також доручив провести рейд для виявлення нелегальної торгівлі у центрі міста. Члени виконкому проголосували за таке рішення одноголосно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: