fbpx

"Апеляційний суд і надалі залишається закритим бастіоном", - аналітик "ЧЕСНО" Віталій Світлик про вибори голови суду

Суспільство 18:48, 20.04, 2017

Координатор проекту "ЧЕСНО.Фільтруй суд" на Івано-Франківщині Віталій Світлик розкритикував вибори керівництва обласного апеляційного суду.

Свою позицію з цього приводу Віталій Світлик оприлюднив на сторінці Фейсбук.

"Апеляційний суд сьогодні доказав, що вперто не хоче міняти систему. З підтримкою у 14 голосів Богдана Гриновецького переобрали головою. А це значить, що і далі суд буде закритими, і далі активісти і журналісти не зможуть мати належного доступу до судової системи", – вважає аналітик громадського руху "ЧЕСНО.Фільтруй суд".

Світлик розповів, що протягом півроку він, як обласний координатор руху, намагався отримати інформацію про суддів апеляційного суду та їх фото.

"Натомість отримав публікації в пресі, де мені "закидають" неправові дії. Усі суди не лише міста, а й області (а це 19 судів) надали мені фото суддів та інформацію про них, більш-менш готові бути відкритими для громади і впроваджувати зміни. Апеляційний суд і надалі залишається закритим бастіоном. Ну що ж, боротимемось далі з цим бастіоном закритості і корупції", – повідомляє про наміри активіст.

КУРС писав, що в апеляційному суді Івано-Франківської області з другої спроби переобрали головою Гриновецького. 

Також сьогодні обрали заступників голови та секретаря судової палати апеляційного суду Івано-Франківської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: