fbpx

Апеляційний суд підтвердив вирок військовослужбовцю, який на Прикарпатті збив дитину і сховав тіло

Суспільство 12:41, 02.04, 2018

Апеляційний суд Івано-Франківської області залишив без змін вирок Яремчанського міського суду Василю Бублику, який у червні минулого року збив 9-річного хлопчика та сховав його тіло на березі Пруту.

До 6,5 років позбавлення волі на Прикарпатті засуджено військовослужбовця військової служби за контрактом за вчинення смертельного ДПТ і залишення потерпілого в небезпеці. Таким є рішення Яремчанського міськсуду Івано-Франківської області. При цьому захисник обвинуваченого не погодився в таким рішенням і вирішив оскаржити його в апеляції.

Апеляційний суд Івано-Франківської області погодився з доводами військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону та залишив без змін вирок місцевого суду, цим самим повністю відмовивши у задоволенні апеляційної скарги. Про це повідомив у Фейсбуці військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк

"У суді ми довели, що влітку 2017 року 23-річний старший солдат під дією наркотичних засобів в сільській місцевості, перевищивши швидкість легковика, не впорався з керуванням Audi і виїхав на зустрічну смугу. Там на узбіччі дороги збив пішохода. Отримані травми виявилися не сумісні з життям. І хоча після ДТП солдат намагався спершу доправити дитину до шпиталю, по дорозі все ж передумав, зрозумівши, що той помер. Тож, аби приховати сліди злочину, змінив напрямок руху автомобіля і залишив тіло на березі річки. Суд врахував ці обставини та призначив бійцю правильне і справедливе покарання", – повідомив Сенюк.

Як повідомляв КУРС, 18 червня минулого року 22-річний водій "Ауді" Василь Бублик в селі Микуличин Яремчанської міської ради збив 9-річного хлопчика. Дитина загинула. Водій-винуватець спробував приховати сліди злочину: взяв дитину в машину, аби начебто відвезти в лікарню, але дорогою залишив тіло на березі річки, а машину сховав. Як виявилося, чоловік керував автомобілем під дією наркотиків. Знайти винуватця аварії допомогли активісти "Авто Євро Сили". Обвинувачений у суді вину визнав частково.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: